Soriano ha assenyalat que “després de sis anys, la brossa i les herbes ocupen tot l’espai de l’antic Zoo amb els consegüents problemes de salubritat i les caigudes de branques”

La regidora del Grup Municipal Compromís en l’Ajuntament de Valencia, Pilar Soriano, ha denunciat el manteniment deficitari del Jardí de Vivers i ha proposat, a través d’una moció a la Comissió de Medi Ambient, tot un seguit de mesures amb la finalitat d’acabar amb la lamentable situació en què es troben les instal•lacions de l’Antic Zoo. Soriano ha assenyalat que “després de sis anys, la brossa i les herbes ocupen tot l’espai de l’antic Zoo amb els consegüents problemes de salubritat i les caigudes de branques”.
En aquest sentit, Soriano ha registrat una proposta perquè l’Ajuntament de València accelere el màxim possible l’adscripció de l’antic Zoo de Vivers a la Delegació de Parcs i Jardins i actue dins de les instal•lacions de l’antic Zoo de Vivers, procedint a la revisió i poda de tot l’arbrat, a la neteja d’arbustos i males herbes crescudes per l’abandó de les instal•lacionsi a la desratització urgent i a procediments de control d’altres possibles plagues.
Soriano ha explicat que “els jardins del Real o Vivers són unes de les grans joies verdes de la nostra ciutat i un del seus elements vertebradors, al costat del Jardí del Túria, el Museu de Belles Arts Sant Pius V i el Monestir de la Trinitat… La conservació dels Jardins del Real per part de l’Ajuntament de València no correspon a la que hauria de tindre un Bé de Rellevància Local, que és la catalogació que li confereix el PGOU. Des del Grup Municipal Compromís “hem denunciat em nombroses ocasions els actes vandàlics que han tingut lloc contra les escultures com les Venus de Ponzanelli, el Monument a Disney o a les restes del Palau Reial”.
Però la preocupació que dóna origen a les nostres propostes és el pèssim estat de conservació de la jardineria. Fets com no disposar de brigada de poda pròpia, quan posseeix una extensió de més 170.000 m2, fan que la imatge i la salut del jardí no siga la correcta. Exemples n’hi ha molts, segons Soriano. “El passat 9 de juliol va caure una palmera per causes desconegudes, Compromís encara no ha rebut l’informe de la Universitat Politècnica encarregat per la Delegació de Parcs i Jardins que explicaria el motiu d’aquesta caiguda. També vam denunciar fa dos anys i la lamentable situació en que es troba les antigues instal•lacions del Zoo, un espai que encara no està adscrit a la Delegació de Parcs i Jardins malgrat que fa més de sis anys que cessà la seua activitat, i el seu estat de conservació es a més de lamentable, perillós.