Compromís ha presentat una moció a l’Ajuntament on es demana convertir de forma immediata en zona de vianants (peatonalizar) el pont de Sant Josep. Aquest pont, un dels més antics de la nostra ciutat pateix cada dia el trànsit de cotxes, que a poc a poc malmeten el seu estat. Les voreres a més, són realment estretes impedint o dificultant que les persones que van a peu puguen gaudir del pont mentre passegen. A més, aquesta conversió en zona de vianants continuaria la tasca encetada amb la conversió del pont dels Serrans, el que ha millorat molt la mobilitat per a vianants.

A més a més, el pont de Sant Josep es troba al costat d’un altre pont de la Ciutat, el pont de les Arts, inaugurat a finals de 1990 i que actualment està absolutament infrautilitzat. A més, el pont de les Arts té l’avantatge que és de doble sentit i el sentit cap al nord (barri de Tendetes) permetria l’accés als districte de la Saïdia i de Campanar de la mateixa manera que ho permet ara el pont de Sant Josep. Cal recordar que la conversió en zona de vianants del pont és una vella reivindicació ciutadana però l’equip de govern del PP, obsessionat en no llevar espai al cotxe, no ho ha dut mai a terme.

“La conversió en zona de vianants eliminaria els actuals problemes de vianants i ciclistes per a travessar-lo i contribuiria a millorar la mobilitat sostenible a l’antic llit del Riu Túria i en els accessos al barri del Carme”, ha declarat el portaveu de la coalició ecologista, d’esquerres i valencianista, Joan Ribó, qui a més ha afegit que “permetria el seu ús com a punt d’entrada al barri del Carme per la plaça del Portal Nou, un dels accessos més usats al barri”.
Per últim, la seua conversió en zona de vianants aproparia a València al model europeu de mobilitat, on les zones històriques molt majoritàriament estan tancades al tràfic privat.

Àudio: Joan Ribó demana convertir en zona de vianants el pont de Sant Josep