Ribó: “Barberá també ens ha d’explicar en la seua declaració d’activitats i bens (publicada en el DOPV 8-7-2013) fins on arriba la seua renúncia a retribució com a diputada en les Corts Valencianes”

El portaveu del Grup Municipal Compromís en el Ayuntamiento de Valencia, Joan Ribó, ha preguntat formalment a l’alcaldessa de València, Rita Barberá, si en la seua condició de diputada del Grup Parlamentari Popular de les Corts Valencianes ha rebut en els últims dos anys cap tipus de sobresou o gratificació del mateix Grup parlamentari, com han reconegut alguns membres del mateix.

“No és precisament ètic ni estètic –segons Ribó– dedicar una part significativa dels recursos del Grup Parlamentari a sobresous entre els membres de la direcció del Grup. El fet que en els últims deu anys aquest Grup haja dedicat més de 3’5M d’€ a sobresous, segurament per seguir les passes del seus companys de Madrid que rebien sobresous del senyor Bárcenas, és un exemple clar de comportaments molt allunyats del que qualsevol persona honrada considera honestedat política”.

Els ciutadans de València tenim dret a saber si l’alcaldessa ha estat partícip també d’aquestes pràctiques poc edificants en el Grup Parlamentari Popular, com s’ha afirmat de forma reiterada, malgrat la baixa assistència i quasi nul·la participació de l’alcaldessa en els debats parlamentaris.

D’altra banda, Rita Barberá també ens ha d’explicar en la seua declaració d’activitats i bens (publicada en el DOPV 8-7-2013) fins on arriba la seua renúncia a retribució com a diputada en les Corts Valencianes. “Compren també la renúncia al plus de Vicepresidenta d’una Comissió (que ha funcionat fins fa poc de temps) de 594€ i la indemnització per exercici del càrrec a menys de 10 Km de 294€? Són quantitats importants que suposen més de 10.000 €/any que la redacció ambigua de la declaració no deixa clar si s’han percebut o no, malgrat que moltes informacions afirmen que han estat percebudes per l’alcaldessa”.

Des de Compromís, “li volem demanar a l’alcaldessa transparència i claredat. No es pot eixir del descrèdit de la política actual amb mitges paraules i veritats a mitges com semblen moltes de les declaracions indicades. En uns moments com els actuals rebre sobresous o simular que no es cobren més de 10.000 € no és una nimietat”.