Joan Ribó “Una vegada més les empreses que tenen contractes amb l’ajuntament de València suposen una càrrega incomprensible per a l’entitat. És molt significatiu veure com un consum que els serveis municipals d’enllumenat havien avaluat en 110.029’41€ s’ha vist reduït a 18.331’38€”

El divendres passat la Junta de Govern va aprovar en l’ordre del dia extraordinari, es veu que calia amagar-ho el més possible, el cànon a l’empresa Decaux pel consum d’electricitat dels seus panels publicitaris durant l’any 2009. Segons el portaveu de Compromís “És molt significatiu veure com un consum que els serveis municipals d’enllumenat havien avaluat en 110.029’41€ s’ha vist reduït a 18.331’38€, és a dir, exactament la sisena part d’allò que havia consumit segons el Servici d’Enllumenat Públic. Sobren tots els comentaris al voltant de qui guanya, l’empresa Decaux, i qui perd en aquesta operació: l’Ajuntament, tots els valencians que, una vegada més, estem finançant els beneficis d’empreses privades.”

Resulta cridaner veure les al•legacions que presenta l’empresa (pàgina 2 de les mateixes), respecte al cost de les paperes “.. El licitador propone abonar los gastos de abono y consumo eléctrico:
Y mediante el suministro de los equipamientos siguientes:
30 papereres de 60 litros modelo Salamanca, por año, lo que se valora en 1.638.750 Ptas./año

“Fem uns xicotets comptes: 1.638.750 Ptes. equival a 9.832’5€. És a dir, el cost de cada paperera ix a 328€. No sabem si són d’or aquestes papereres però vist el model Salamanca en cases comercials que l’oferten, no sembla que el seu cost puga superar ni la dècima part”, denuncia Joan Ribó.

Compromís vol reiterar que no hi ha dret: “Mentre es retallen prestacions socials de tot tipus, es retallen els salaris dels treballadors, les aportacions a les empreses concessionàries segueixen sense cap control malgrat l’intent d’alguns serveis de l’ajuntament de paralitzar el tema.”, subratlla Ribó. I afegeix “Ho volem repetir: la política de privatitzar els serveis que ha fet el PP està convertint a les empreses concessionàries en el veritable forat negre econòmic de l’ajuntament de València, sense dubte una de les causes fonamentals de l’endeutament salvatge que pateix aquest ajuntament”,