El Partit Popular ha rebutjat hui una proposta de Compromís a la Comissió de Descentralització i Participació on s’instava a fer més participatives i per tant, més democràtiques, les juntes de districte de l’Ajuntament.

En concret, la regidora Pilar Soriano demanava instar la modificació de l’article 26 del reglament de participació ciutadana, per constrenyir en excés la participació. Actualment els veïns no poden intervindre en cap dels punts a tractar, només al final de la sessió, però és que a més, per a fer preguntes al final de la sessió, han d’haver-les registrat per escrit com a mínim amb 5 dies d’antelació. Això impossibilita un debat dinàmic amb els veïns i veïnes per part dels regidors. “Si la funció principal de les juntes de districte és apropar l’administració local al ciutadà, amb l’actual configuració el que es fa és fer tot el contrari: allunyar-la”, ha declarat la regidora de la coalició d’esquerres, ecologista i valencianista.

Per això, des de Compromís presentàrem una moció per modificar aquest article, que consistia bàsicament a permetre que els veïns puguen demanar la paraula en qualsevol dels punts de l’ordre del dia, i que a més, les preguntes es puguen formular en el mateix moment, sense necessitat de registrar-les per escrit amb 5 dies d’antelació. “El que hem proposat simplement és el que es fa en qualsevol debat entre persones: el moderador (la presidència en aquest cas) ordena el debat però este ha de ser dinàmic i no com ara. Volem donar-li la veu al poble, que és qui ha de dir-nos si ho estem fent bé o malament a les Juntes”, ha declarat per finalitzar Pilar Soriano.

Per una altra banda, la comissió de descentralització ha aprovat una proposta del grup d’Esquerra Unida, que ratificava una proposta presentada pel nostre grup a la Junta Municipal d’Abastos del mes de març. En aquesta proposta aprovada per unanimitat a la Junta es proposava reparar i deixar en bon estat la tanca del complex d’Abastos.

Tall veu Pilar Soriano Participació Juntes