Ribó: “tampoc sembla que tinga cap lògica que es multe als taxis per estar estacionats en el carril-bus demostrant-ho amb fotos del vehicle Smart i sense verificar si el taxi està ocupat”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha denunciat la utilització que fa l’equip de govern del PP, de la Policia Local en multar de forma indiscriminada els taxistes de València per temes dels quals no en són responsables els taxistes. Ribó ha avisat que “es tractaria d’una venjança cap als taxistes per no haver donat suport a la proposta que les motos circulen pel carril bus-taxi o per haver-se queixat d’haver-los oblidat en el programa d’ús combinat del transport públic”.

Ribó considera que “no és raonable multar els taxistes per no tindre una determinada informació exposada al públic, com és el cas de les tarifes, quan la mateixa Conselleria de Transport encara no se les ha facilitat. Si la Policia Local ha de multar algú  hauria de ser a la Conselleria”.

El regidor de Compromís ha considerat que “tampoc ho és que es multe per no dur el sistema de regulació horària en el taxímetre quan les ITV han estat saturades per la sentència del TSJ de 20-11-2012 que anul·lava a l’anterior regulació. El més curiós és que la Conselleria afirma haver comunicat a l’Ajuntament estos problemes. De ser això cert, l’Ajuntament ha emprat aquesta informació d’una forma clarament recaptatòria front als taxistes”.

Ribó ha assenyalat que “tampoc sembla que tinga cap lògica que es multe als taxis per estar estacionats en el carril-bus demostrant-ho amb fotos del vehicle Smart i sense verificar si el taxi està ocupat (com ocorre la immensa majoria dels casos) i esperant algun servei. Cal destacar que este vehicle amb sistema fotogràfic té la funció de dissuadir l’aparcament de vehicles privats en el carril bus-taxi, no per a perseguir a vehicles com el taxi que poden circular pel mateix”.

Tot aquest conjunt de mesures tenen poc de trellat ja que entren en flagrant conflicte amb un servei públic de transport que cal potenciar i defensar en València, ha indicat Ribó, que ha destacat que “no es pot continuar tractant als taxistes d’aquesta forma, més pensada en recaptar a costa de les escasses rendes dels treballadors del taxi”.

Compromís ha realitzat un conjunt de preguntes encaminades a conèixer l’amplitud d’aquestes mesures municipals contra els taxistes de la ciutat.