Soriano ha explicat que l’equip de govern ha presentat una moció transaccional que a grans trets proposava el mateix que la moció de Compromís i, finalment, s’ha aprovat per unanimitat, “una molt bona notícia”.

La regidora del Grup Municipal Compromís, Pilar Soriano, ha explicat que la Comissió de Medi Ambient de l’Ajuntament de València ha aprovat una moció en què manifesta la seua oposició a la utilització de la pràctica de la fractura hidràulica o fracking, així com també ha reiterat la seua aposta decidida pel foment de les energies alternatives, és a dir, de les tecnologies netes per a l’obtenció d’energia, per mitjà de fonts d’origen renovable.

Soriano havia defensat una moció en què sol·licitava la declaració de València com a municipi en contra de la pràctica de la fractura hidràulica, coneguda com fracking. En la mateixa moció Compromís defensava que “València s’opose a qualsevol petició d’aquest tipus, tant al seu municipi com a qualsevol altre que aquest ajuntament considere pot afectar tant directament com indirectament els seus recursos naturals, així com els seus interessos”.

La regidora de Compromís ha explicat que l’equip de govern ha presentat una moció transaccional que a grans trets proposava el mateix que la moció de Compromís i, finalment, s’ha aprovat per unanimitat, per què “del que és tracta és de manifestar un posiconament unànim i contundent contra aquesta pràctica, molt agressiva amb el Medi Ambient, en molts països europeus han aplicat moratòries i fins i tot han prohibit aquesta pràctica. A l’Estat espanyol s’havien posicionat, fins avui, en contra diputacions com les de Valladolida o Sòria, comunitat autònomes com Cantàbria i desenes de municipis. Ara ja podem dir que València és un municipi que s’oposa a la utilització del fracking”

Soriano ha recordat que el fracking “afecta d’una manera directa a la salut i la vida de les persones, però també posa en risc i perill tant als sectors productius tradicionals de les comarques afectades, com a qualsevol altra iniciativa que compatibilitze l’explotació dels recursos naturals amb el desenvolupament rural sostenible”.