Ribó: “Segons el Consell de Càmeres de Comerç, València tenia en 2010 una densitat de centres comercials de 440’1 m2 de superfície per 1.000 habitants, només superada pels 446’6 m2 de Madrid”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha qualificat de mala notícia el fet que l’empresa franco-holandesa Unibail-Rodamco haja presentat sol·licitud de llicència per a la construcció d’un nou gran centre comercial al costat de l’hospital de la Nova Fe. Ribó ho ha justificat, en primer lloc, per la seua ubicació prop del Centre Comercial del Saler i del Centre Comercial Turia que són precisament els centres comercials de València amb major rotació de xicotets comerços al seu interior i no precisament per l’èxit de les seues empreses.

Ribó li ha preguntat a l’alcaldessa de València, Rita Barberà, si fa falta un altre centre comercial a València. Les dades, segon sel portaveu de Compromís, indiquen que no. Segons el Consell de Càmeres de Comerç, Indústria i Navegació de la Comunitat Valenciana, l’Àrea de València tenia en 2010 una densitat de centres comercials de 440’1 m2 de superfície per cada 1.000 habitants, només superada pels 446’6 m2 de superfície per 1.000 habitants de Madrid, l’àrea més saturada de tota Espanya. Cal destacar, en aquest sentit, que Madrid té una gran quantitat de població flotant pel seu caràcter de capital d’Espanya. A més, des de 2010, la crisi s’ha agreujat i amb ella la capacitat de compra dels valencians.

Per al portaveu de Compromís, “la gran densitat de centres comercials de València ha suposat la pèrdua de milers i milers de llocs de treball en els xicotets comerços dels barris de la ciutat. Cada vegada que s’inaugura un nou centre comercial es parla pomposament dels llocs de treball que es van a crear. Per exemple el nou centre “Oceànic” parla de crear 3.000 nous llocs de treball. El que no es diu mai són els milers de xicotetes empreses familiars que han de plegar com a conseqüència d’aquestes implantacions de grans superfícies. I, a més de perdre’s llocs de treball en quantitats superiors a les creades, es disminueix de forma molt important la qualitat de vida als barris al obligar a la ciutadania a tenir que fer desplaçaments lluny de la seua casa i del seu barri per a qualsevol compra amb la consegüent pèrdua de temps, recursos, habitabilitat i qualitat de vida en general”.

Segons Ribó, “cal dir-ho clarament: Els comerços de barri són essencials per a la vida dels mateixos. Sense ells un barri es converteix en una espècie d’urbanització sense quasi cap servei”.

D’altra banda, Compromís ha denunciat que el nou centre comercial Oceànic, ubicat prop de l‘autovia V-30, disposarà de 4.500 places d’aparcament gratuïtes. Un gran centre comercial està basat en l’ús del cotxe particular i complica i modifica la mobilitat de la ciutat fent augmentar el consum del cotxe privat front al transport públic o altres formes de mobilitat més sostenibles. La proximitat als altres dos grans centres comercials i a la mateixa Fe obliga a analitzar seriosament els problemes de mobilitat de la zona que, sense dubte, es crearan.

Ribó ha manifestat que “fer grans centres comercials suposa una aposta decidida pel cotxe privat en detriment de les formes de mobilitat sostenible que s’estan imposant en tota Europa i que, a València, es troben encara en una forma incipient. En altres paraules, é com s anar al revés de com s’està planificant les ciutats i la mobilitat europea en uns moments en què el cotxe particular és cada vegada més onerós de moure tant pel cost del combustible com del impacte mediambiental sobre el canvi climàtic”.

Ribó ha conclós que “per molt que la senyora Barberà ens vulga convèncer del contrari, l’opció de construir i omplir la ciutat de grans centres comercials no és una opció moderna i només afavoreix els interessos dels qui el promouen. Darrere d’aquestes opcions, sempre estan capitals i multinacionals estrangeres com en el cas d’Oceànic. És una opció del segle passat. Les ciutats del segle XXI seran ciutats més compactes, més polivalents, amb uns barris on el comerç és una part fonamental del mateix, amb un ús del cotxe particular més restringit. Omplir la ciutat de centres comercials com fa l’alcaldessa Barberà és tornar-nos al segle passat. Per això, qQue no conten amb Compromís”.