Fa pocs dies s’ha començat la remodelació de la Gran Via Ramón i Cajal. Per desgràcia el plantejament és el mateix que allò fet en la resta de Grans Vies: Sense tocar ni modificar en absolut el disseny bàsic en tot allò que fa en quant a circulació. Al final les remodelacions fetes en la Gran Via Ferran el Catòlic i en la Gran Via Marqués del Túria s’han quedat en unes intervencions mínimes, encara que costoses, sense millorar la part més important de les mateixes que és la seua disponibilitat per a ser usades per al passeig i el caminar dels vianants, al trobar-se interrompudes cada pocs metres per continus canvis de direcció dels vehicles.

Així per exemple, tots els carrers que arriben a la Gran Via Marqués del Túria  tenen una illeta en el bulevard per a què els cotxes puguen travessar-la. Per a Joan Ribó, portaveu de Compromís “Açò que és molt còmode per als cotxes suposa trencar amb el concepte de gran passeig per a vianants tal com foren concebudes aquestes grans vies. Mantenir aquestes illetes no solament dificulta i quasi impossibilita ser usat com a camí per a vianants. També suposa problemes per a la mateixa circulació rodada que trobaria menys impediments si es reduira de forma considerable el número d’illetes”. Per a un cotxe fer un quilòmetre més no és un problema de cap tipus ni en espai ni en temps. Més bé sembla un capritx d’alguns veïns incompatibles amb les actuals tendències urbanístiques.

Les mateixes tendències i forma de remodelar, “sense remodelar”, es mantenen en l’actual de la Gran Via Ramón i Cajal. Aquesta Gran Via molt més curta que les indicades abans té també una illeta que la talla per la meitat per a permetre els canvis de sentit entre la Plaça de Vannes i el començament del carrer Historiador Diago. Des de Compromís no entenem tampoc com es manté aquesta illeta que fragmenta aquesta Gran Via fent-la pràcticament inútil per al passeig. “Els canvis de sentit, si es va en vehicle són molt fàcils de fer un poc més endavant i la seua eliminació podria permetre recuperar-la per als vianants”, ha declarat Joan Ribó.

És difícil d’entendre la forma de governar aquesta ciutat de València que té el Partit Popular. Quan en tot el món civilitzat s’avança en fer ciutats més habitables per als vianants i els ciclistes, en València es continua treballant amb paradigmes de mobilitat propis del segle passat.