Castillo ha afegit que Català també és vocal, en representació de la Fira València, en el Patronat de la Fundació Turisme València, ara en l’ull de l’huracà perquè es troba implicada en el cas Nóos

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha exigit a l’alcaldessa de València, Rita Barberà, que explique el pacte a què ha arribat amb Isidre Fainé, president de La Caixa, per a què nomenen Alberto Català com a únic conseller valencià del Banc de València.

Castillo ha assenyalat que “ja fa temps que no creu en les causalitats i vol saber el contingut exacte de l’acord que ha permès que un empresari poc representatiu de l’accionariat del Banc de València, com Alberto Català, siga el representant valencià en la històrica entitat, a no ser que aquest nomenament haja estat el preu que ha hagut de pagar Rita Barberà per a abandonar als actuals gestors d’Aguas de Valencia, en benefici dels patrocinats per La Caixa”.

Tampoc ens extranya –ha assenyalat Castillo– que Barberà haja imposat a Català perquè no és la primera vegada que ho fa. “Ja el va imposar com a president de la Fira València amb totes les reticències dels empresaris i del mateix Eduardo Zaplana”.

La regidora de Compromís ha assenyalat l’estreta vinculació d’Alberto Català amb el nucli de poder de Rita Barberà i ha posat com a exemple que el germà d’Alberto Català, Rafael Català, siga el cap de servei d’alcaldia, que el mateix Alberto Català siga el president del Comité Executiu de Fira València i Rita Barberà la presidenta del Patronat de Fira València. “Alberto Català també és membre del Consorci del Palau de Congressos de València i va votar a favor d’una ampliació que, justament, no va comptar amb el beneplàcit de la Confederació Empresarial Valenciana”.

Castillo ha afegit que Alberto Català també és vocal, en representació de la Fira de València, en el Patronat de la Fundació Turisme València, ara en l’ull de l’huracà perquè es troba implicada en el cas Nóos.

També ha recordat este matí que Alberto Català té interposada una querella criminal com a conseqüència de la seua gestió a la Fira de Valencia, entitat que presidix el seu comité executiu, i que està pendent de substanciar-se “això sense qüestionar la seua pressumpció d’innocència”.

Castillo ha recordat que el Partit Popular encara deu a Fira Valencia la factura per import de 568.000 per la celebració del Congrés que va reelegir Mariano Rajoy en juny del 2008, atés que el departament d’administració de Fira Valencia va classificar el deute com a un deute de dubtós cobrament i que fins al moment no consta que Fira Valencia hagen reclamat el pagament de la factura. Castillo s’ha preguntat si les causalitats existeixen i si té a veure el nomenament del president executiu de la Fira de València com a únic conseller valencià del Banc de València amb la seua docilitat a l’hora de reclamar el deute pendent al Partit Popular.

Castillo també ha explicat que és més que coneguda i estreta la relació d’Orange Market amb Fira València, presidida per Alberto Català, amb la contractació d’empreses investigades i també amb altres empreses lligades a persones vinculades al cas Gürtel com Goldberry y Bombadil SL (G&B) y Capital Energy Read SL