Avui hem tingut coneixement de que la llista de regals que s’ha facilitat al jutge en el cas EMARSA una altra vegada apareix com a beneficiària l’alcaldessa de València Dª Rita Barberà. Aquesta vegada es tracta d’una bossa de Loewe (altres vegades foren bosses de Vuitton) i d’un clauer, amb la qualificació de Súper, per damunt de la qualificació del ex president de la Generalitat D. Francisco Camps.

No és la primera vagada que els malbaratadors de la depuradora de Pinedo fan regals d’aquest tipus a l’alcaldessa. La mateixa alcaldessa agraïa a l’antic alcalde pedani de Benimàmet, el Sr. Cuesta, “el objeto tan bonito que ha tenido la amabilidad de enviarle” referint-se a un altra bossa. Era en juny de l’any 2007.

Per a Joan Ribó “La Sra. Barberà ha de donar explicacions respecte d’aquests regals dels caps de la trama d’EMARSA que s’està jutjant pel problema gravíssim de corrupció de la depuradora. L’existència d’estos regals palesa que la relació entre el Sr. Cuesta i la Sra. Barberà no és una relació qualsevol. A més de pertànyer els dos al mateix partit, el Partit Popular, la qualitat del regal i el tipus de valoració que es desprèn a partir del document conegut respecte a la Sra. Barberà indiquen moltes coses. No es regalen bosses d’aquest valor com una mera qüestió protocol·lària. Per al prestigi de l’ajuntament de València cal donar explicacions, totes les explicacions necessàries.”

Compromís exigeix que, d’una vegada per totes, l’Alcaldessa done les explicacions necessàries, totes les explicacions. I hi ha molt que explicar: El cas Emarsa junt al cas del Institut Nóos que s’està jutjant en Mallorca i el cas Gurtel en allò referent al viatge del Papa… són ja molts casos que cal explicar adequadament des de l’Ajuntament de València. “Hem de recordar que en este últim cas l’Alcaldessa era Vicepresidenta de la Fundació corresponent”, ha declarat per finalitzar Joan Ribó.