Ribó: “Com que tenim el temor de què la Sra. Barberà seguirà amb la seua tàctica de l’estruç, de no voler donar la cara, Compromís proposarà a la resta de grups de l’oposició que sol·licitem la convocatòria d’un Ple Extraordinari per a tractar el tema”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha destacat aquest matí la gravetat de la carta del senyor Iñaki Urdangarin, enviada el 16 de gener de 2004 i feta pública pel diari Levante, a l’alcaldessa de València, Rita Barberà, on li agraeix la “seua inestimable aportació”, citant un dinar on es prengueren determinats acords, que no es detallen, i s’ofereix la mediació de treballadors del Institut Nóos per intermediar en l’adjudicació de la Copa d’Amèrica a València i negociar directament amb la direcció de la Copa Amèrica aquest tema. “Aquesta afirmació –segons Ribó– entra en flagrant contradicció amb el que s’havia dit fins ara respecte a què les negociacions amb aquesta entitat de vela s’havien fet a través del Club Nàutic”.

Ribó ha considerat que aquest document, més enllà de l’extrema gravetat, posa negre sobre blanc i amplia les relacions entre el senyor Undargarin i l’Ajuntament de València, a través de la seua alcaldia, a uns extrems desconeguts fins ara. Si greu és l’affaire Valencia Summit on el Institut Noos s’embolsa un mínim de 3’5 milions d’euros milions d’euros, el 50% d’ells procedent de l’Ajuntament de València a través de la Fundació .Turismo Valencia Convention Bureau, el que este document palesa és que hi havia relació Noos –Ajuntament de València prèvia al València Summit. “Els comportaments del senyor Undargarin, gens donats a l’altruisme i al desinterés, ens fan pensar seriosament que hi ha més aportacions des de València al Institut Noos que fins ara desconeixem”, segons Ribó.

“La Sra. Barberà no pot continuar amb la seua tàctica de “yo no se nada”. La carta apareguda avui demostra que ella sabia què passava i acordava coses que no coneixem amb el senyor Undargarin. Ha arribat l’hora de què ho explique a tots els valencians. Per suposat pensem que fa temps que l’Ajuntament de València havia d’haver-se personat en el cas per a exigir que ens tornen els diners als valencians que este senyor “presumptament” ens va furtar, però ara ja no es tracta sols que es persone, sinó que s’aclarisca quin va ser el paper de Barberà en tot l’afer”.

Com que tenim el temor de què la Sra. Barberà seguirà amb la seua tàctica de l’estruç, de no voler donar la cara Compromís va a proposar a la resta de grups de l’oposició que sol·licitem la convocatòria d’un Ple Extraordinari per a tractar el tema.