Castillo: “El passat 24 de gener, Compromís va portar a Fiscalia les quantitats que l’Ajuntament de València havia trasferit a la Fundació Turisme Valencia entre els anys 2003 i 2012. En total més de 52 milions d’euros”

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha informat aquest matí que la Fiscal en Cap de la Fiscalia Provincial de València, Teresa Gisbert, ha remès a la Fiscalia de les Illes Balears, la denúncia que va presentar Compromís el passat 24 de gener sobre les quantitats que l’Ajuntament de València havia trasferit a la Fundació Turisme Valencia entre els anys 2003 i 2012. En total més de 52 milions d’euros.

En l’escrit de la Fiscalia, signat el mateix 24 de gener, s’anuncia la creació d’un Expedient Governatiu, el 8/2013, i vist que la denúncia de Compromís fa referència a les Diligències Prèvies 2677/08, el conegut com cas Noos, instruides al Jutjat d’Instrucció 3 de Palma, ha donat trasllat a la Fiscalia de les Illes Balears.

La regidora de Compromís va denunciar, uns dies després de presentar la denúncia davant la Fiscalia que l’Ajuntament de València ha aportat a la Fundació Turisme Valencia, des de l’any 1992 fins al 2013, 64.283.564,87 euros.

Castillo ha explicat que Compromís ha portat dues vegades al debat del ple una moció on es sol·licitava que l’Ajuntament de València es personara en el judici sobre el cas Nóos amb l’objectiu de defensar els interessos de la ciutat de València que estan o pogueren estar afectats en este procés, tot sol·licitant la devolució dels diners pressumptament malversats per l’Institut Nóos, a través del conveni amb la Fundació Valencia Turisme per a la celebració de les tres edicions del fórum Valencia Summit. Les dues vegades, amb els vots del PP, s’ha rebutjat la iniciativa de Compromís.

La regidors de Compromís ha recordat que la Fiscalía de les Illes Balears ha apuntat que “la aplicació de la Llei de Contractes de l’Administració Pública de COntractes de l’Administració Pública a la Fundació Illesport, IBATUR, CACSA i la FTVCB”, sigles de la Fundación Turismo Valencia Convetion Bureau, era indubtable. En aquest sentit, Compromís, atenent al criteri de la Fiscalia, ha presentat totes les quanitats i expedients pressupostaris on s’ordenen les transferències de l’Ajuntament de València a la Fundació Turisme Valencià, per valor de més de 52 milions d’euros, reforçant la tesi que la Fundació Turisme Valencià, tot i ser sobre el paper una fundación cultural privada, era una fundació presidida pel vice-alcalde de València i que viu, fonamentalment, de les aportacions del mateix Ajuntament.