+ info: PongaUnLibroEnSuMapa

Castillo ha tingut accés a la carta de la cap de comunicació de la Fundació Turisme Valencia, Pilar Tejera, en la que es posa en contacte amb Mario Sorribas, de l’Institut Nóos, per fer-li arribar les correcions al llibre de José Salinas

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha exigit al director-gerent de la Fundació Turismo Valencia, José Salinas, que comparega davant l’opinió pública i done totes les explicacions necessàries sobre la seua relació amb l’Institut Nóos, després que s’haja fet públic, entre altres coses, que, a càrrec de les despeses de Valencia Summit, es va publicar el llibre ‘Ponga su ciudad en el mapa’.

Compromís ha tingut accés a la carta de la cap de comunicació de la Fundació Turisme Valencia, Pilar Tejera, en la que es posa en contacte amb Mario Sorribas, de l’Institut Nóos, per fer-li arribar les correcions al llibre de José Salinas. “Creguem necessari que Salinas done una explicació convincent, que detalle quina va ser la seua relació amb Iñaki Urdangarin i Diego Torres, per quin motiu i a canvi de quins favor li van editar a càrrec de Valencia Summit el seu llibre”.

Castillo ha explicat que Compromís ha portat dues vegades al debat del ple una moció on es sol·licitava que l’Ajuntament de València es personara en el judici sobre el cas Nóos amb l’objectiu de defensar els interessos de la ciutat de València que estan o puguen estar afectats en este procés, tot sol·licitant la devolució dels diners pressumptament malversats per l’Institut Nóos, a través del conveni amb la Fundació Valencia Turisme per a la celebració de les tres edicions del fórum Valencia Summit. Les dues vegades, amb els vots del PP, s’ha rebutjat la iniciativa de Compromís.

La regidora de Compromís va portar la setmana passada a Fiscalia totes les quantitats que l’Ajuntament de València, des de l’any 2003 fins al 2012, va fer a la Fundació Turisme Valencia, presidida pel vice-alcalde Alfonso Grau i que ascedeixen a més de 52 milions d’euros. Hui, segons ha pogut consultar Castillo, podem afirmar que l’Ajuntament de València ha aportat a la Fundació Turisme Valencia, des de l’any 1992 fins al 2013, 64.283.564,87 euros, mentre José Salinas ha sigut, i encara és, el director-gerent d’aquesta entitat”.

Compromís exigeix a Salinas els comptes clars, que informe sobre les gestions amb la trama corrupta de Nóos i que done explicacions a la ciutadania perquè dels impostos d’aquesta ciutat ha viscut, fonamentalment, la Fundació Turisme Valencia