Ribó: “Desde hui l’Ajuntament és un poc més trasparent, ja que a proposta de Compromís, i en compliment de la Sentencia del Tribunal Suprem d’11 de maig de 2007, les sessions de les Juntes de Districte es podran gavar i per tant ser públiques”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha aconseguit este matí, en la reunió de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Valencia, que adopte l’acord de facilitar la gravació i retransmissió de les sessions dels Consells de Juntes de Districte.

Ribó ha explicat que “en el passat, existía un acord a l’Ajuntament de València que prohibia la gravació de les sesions de les Juntes de Districte. Les raons per tal d’impedir les gravacions foren plantejades tant pel Partit Popular com Esquerra Unida, que mantenien que alguns consellers de les Juntes de Districte, volien mantindre el seu anonimat i la gravació en imatges”.

El portaveu del Compromís ha tornat a plantejar novament esta qüestió recolzant-se en la Sentencia del Tribunal Suprem de l’11 de maig del 2007 i la Sentència del TSJCV de 7 d’octubre de 2011, ja que són claríssimes atès que l’article 20 de la CE no sols protegeix un interés individual sinó que són garantia de l’opinió pública lliurement formada i indissolublement.

A més a més, Ribó ha explicat a la resta de Portaveus que les sessions plenàries dels Ajuntament i les Juntes de Districte són públiques –i llevat de casos molt excepcionals, per als que s’ha de declarar formal i motivadament el seu caràcter de reservat– no pot restringir-se el dret de la ciutadania al seu directe i inmediat accés.

Per últim el sr. Ribó, s’ha mostrat satisfet perquè a més els locals de les Juntes de Districte també podran ser utilitzades per la resta dels partits polítics que desitgen reunir-se amb les ciutadanes i ciutadans, prohibició que entroncava amb temps passats i que ara afortunadament ha quedat abolida.