Compromís ha presentat hui una moció per a debatre al Ple del pròxim divendres 25 de gener, per tal que el màxim òrgan de la institució rebutge la proposta d’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que acaba de proposar l’empresa FCC, encarregada de tot el servei de neteja viària dels barris al nord del Jardí del Túria (exceptuant la façana marítima).

El pressupost de neteja viària s’ha anat reduïnt en els últims 5 anys, passat de 70 milions d’euros a 54 milions, el que suposa una reducció del 22%. A més, el pressupost de 2013 s’ha “congelat” respecte a 2012, sense tindre en compte la pujada de l’IVA, que ha passat del 8 al 10%. “Això significa que amb la mateixa partida, l’empresa ha de suportar més IVA en les factures que emet a l’Ajuntament, de forma que el pressupost real de neteja baixa. I això sense tindre en compte la pujada de preus d’este any”, ha declarat Pilar Soriano.

Després de la reunió que mantinguérem amb els treballadors que s’ocupen de la negociació de l’ERO i del contacte que hem mantingut amb la regidora Ramón-Llin pensem que l’Ajuntament pot fer molt més per parar este ERO i per això hem presentat esta moció. L’any passat, FCC va aprovar un ERO, d’acord amb la majoria del comitè d’empresa, en què implementà un ERO de 30 dies suspensius per als seus 397 treballadors. Este any, de consumar-se la nova amenaça, seran 63 dies. “Si esta proposta va endavant, anem a tindre greus problemes de neteja a Orriols, Benimaclet, Blasco Ibáñez, Torrefiel, Campanar… i tota la resta de barris.  No es pot tolerar la proposta de l’empresa”, ha afegit la regidora de la formació d’esquerres, ecologista i valencianista. I tot això, sense comptar que l’empresa es nega reiteradament a mostrar els seus balanços per conéixer quants beneficis té. “No es pot descarregar tota la retallada del govern del PP en els treballadors”, en paraules de Pilar Soriano.

Per tot això, reclamem al Ple que es pronuncie en contra de la proposta i reclamem alhora que la regidora Ramón-Llin es reunisca amb els treballadors de FCC per a que conega els seus punts de vista.