La notícia de l’agressió d’un ciclista que circulava per la vorera del carrer de la Pau a un pare per haver-li recriminat que quasi atropella al seu fill de quatre anys, fa palès l’actual situació de la mobilitat en la ciutat de València. Per a Joan Ribó “l’espai dels vianants és ocupat moltes vegades per ciclistes, motos aparcades i terrasses de bars. Els ciclistes, en moltes ocasions sense un espai segur per on moure’s en la major part de carrers, ocupen  zones de vianants, a vegades amb formes i comportaments totalment rebutjables. Els cotxes ocupen la majoria del territori disponible per a desplaçar-se i per a aparcar, movent-se amb molta freqüència a velocitats superiors a les permeses provocant inseguretat i accidents a vianants i ciclistes.”

L’Ajuntament va aprovar en Ple la constitució de la Mesa de la Bicicleta per a tractar el fort creixement del seu ús en València i la necessitat de buscar solucions consensuades. Res s’ha fet fins ara malgrat haver-se requerit diverses vegades a la regidoria corresponent. “Cal denunciar que circular en bicicleta per València continua sent un problema sense resoldre malgrat el fort creixement de la bicicleta en la nostra ciutat”, ha afegit el portaveu de la formació ecologista, d’esquerres i valencianista.

Compromís li vol recordar a l’equip de la Sra. Barberá que la implantació amb èxit de la bicicleta en les ciutats s’ha fet sempre mitjançant la participació ciutadana de les associacions interessades. Cal buscar eixides consensuades, cal eradicar alguns comportaments intolerables, cal distribuir millor el territori de la ciutat per a què totes les formes de desplaçament -caminar, anar en bicicleta, anar en transport públic i usar el vehicle privat- es puga fer amb seguretat, amb comoditat i amb eficàcia.

I açò sempre es fa millor sempre posant en contacte als distints actors, estant atent a les seues suggerències i donant legitimitat a propostes que siguen positives. “Per molt que ens vulguen convèncer els que manen, ni ho saben tot, ni són posseïdors de les millors idees, ni són capaços convèncer i de fer complir de les normatives de mobilitat. En una societat moderna com la valenciana tot no s’arregla amb “les millors solucions tècniques” ni amb campanyes de multes. Tenim l’eina aprovada, tenim associacions que estan interessades en participar. Què ens falta? Només una cosa: La voluntat de l’equip de govern de fer participar als valencians en la gestió de les coses que ens interessen”, ha declarat per finalitzar Joan Ribó.