Des de Compromís per València pensem que la transparència, la participació i la col·laboració activa de la ciutadania en els assumptes del govern municipal són eines fonamentals per al bon desenvolupament de la nostra Ciutat. És el que es coneix com govern obert o open government.

Per a Pilar Soriano, regidora de Compromís “el govern de la ciutat de València, presidit per la Sra. Barberà, s’ha caracteritzat pel seu tremend aïllament de la ciutadania. L’Alcaldessa té una concepció de la democràcia molt limitada, que es basa en votar cada quatre anys, però on la ciutadania no té cap poder de participació ni de col·laboració en el govern municipal durant els anys entre eleccions.” A mode d’exemple, segons Transparència Internacional, al 2010 València es va quedar al lloc 100 de 110 ajuntaments avaluats en transparència, una autèntica vergonya per a la nostra ciutat per culpa del PP.

Per a Compromís, tanmateix, el govern municipal ha de ser un govern en diàleg permanent amb la ciutadania, i més en aquests temps de crisi, on tants ciutadans i ciutadanes tenen idees que podrien ajudar i molt al govern municipal. “Ens trobem davant un govern esgotat d’idees i de projectes, en el tram final del cicle polític del Partit Popular al nostre ajuntament”, ha afegit Soriano.

Per això, des de Compromís proposem que l’equip de govern pose en marxa una web de govern obert, a l’estil de la què podem trobar tant al govern basc o al govern dels Estats Units (mireu moció adjunta). Proposem un portal on hi haja almenys dos grans apartats. Per una banda, un de peticions on els ciutadans i ciutadanes puguen aportar al govern municipal les seues idees. Per una altra banda, un portal on el govern municipal pose a disposició els seus projectes de forma que la ciutadania puga fer comentaris i suggeriments sobre els mateixos. “Una proposta que va encaminada a que cap bona idea de la  ciutadania es quede al calaix”, ha afegit Soriano.