La regidora del Grup Municipal Compromís, Pilar Soriano, ha explicat que Compromís ha presentat diverses reclamacions per a augmentar la dotació econòmica a les entitats socials i veïnals dels barris, per a millorar la neteja viària i la jardineria, per a combatre la gran quantitat de plagues de panderoles i rates de la ciutat i també per dignificar la zona de les fosses comunes on van ser soterrades milers de persones repressaliades del franquisme

Soriano ha assenyalat que una de les reclamacions al Pressupost Municipal, i que defensarà en el proper ple, és una partida de 25.000 euros per a dignificar la zona de les fosses comunes on estan soterrats milers de repressaliats del franquisme i la guerra civil. “Al Cementeri General de València, el fossar de la secció cinquena dreta fa vora15.000 metresquadrats i conté les restes de 16.535 persones, segons ha documentat el Fòrum per la Memòria del País Valencià. Aquesta entitat organitza tots els anys, tant l’1 de novembre com el 14 d’abril  visites al fossar per tal de commemorar i retre homenatge als milers de víctimes de la dictadura franquista. Des de Compromís creguem que és hora ja de que aquest espai tinga un tracte digne”.

Des de Compromís proposem que es dote amb 130.000 euros les Juntes Municipals de Districte per tal que aquestes distribuisquen eixos diners entre les entitats socials inscrites en el Registre Municipal per al seu desenvolupament i funcionament. “Aquesta reclamació –ha explicat Soriano- va en la linia de defensar que les entitats socials dels barris puguen desenvolupar correctament el seu funcionament, ja que el Partit Popular ha eliminat completament aquesta aplicació pressupostòria”. També proposem que s’augmente en un 20% la dotació a la Federació d’Associacions de Veïns, fins a 97.000 euros.

En la mateixa línia d’afavorir la màxima participació ciutadana proposem que per al projecte de pressupostos de 2013 s’inicie un procés de participació ciutadana amb una dotació de 250.000 euros. Per a que no passe el que ha passat aquest any, ha conclós Soriano.

Finalment, la regidora de Compromís ha explicat que han presentat una reclamació de 250.000 euros al Pressupost per zones d’espais per a gossos en els principals jardins de la ciutat, tal i com existeix per exemple al jardí de Marxalanes. També hem presentat una última reclamació per a què l’Ajuntament instal·le urinaris químics per les principals zones de festa nocturna de la ciutat, per evitar les malors olors a eixos barris.