La concejal del Grup Municipal Compromís, Pilar Soriano, ha presentat una bateria de preguntes al Ple per saber si treballadors del Organisme Autònom de Parcs i Jardins estan prestant servicis corresponents a les contractes de jardineria. En aquest sentit, la regidora de Compromís vol saber si és cert que treballadors de l’Organisme Autònom han usat vehicles de les contractes municipals per a realitzar tasques de jardineria i, en cas de confirmar-se aquesta denúncia, saber per quins motius ha sigut.

Soriano també vol saber si és cert que treballadors de l’Organisme Autònom han estat realitzant tasques de jardineria i poda en jardins (tancats o oberts) que no pertanyen a l’Organisme Autònom i, en cas de ser certa, com és possible que s’estiguen enviant treballadors de l’Organisme Autònom a fer tasques de les contrates, quan estes han posat en marxa expedients de regulació d’ocupació i els treballadors afectats per l’ERE estan a casa.

La regidora de Compromís ha explicat que els treballadors i treballadores de les dues contractes de jardineria han sofert recentment, degut als retalls realitzats pel govern del Partit Popular, expedients de regulació d’ocupació. Durant eixe període de temps en què part dels treballadors no han treballat en els jardins de la nostra ciutat, se suposa que part dels vehicles de les contrates havien quedat sense utilitzar.

Tanmateix, i segons explica Soriano, sembla que eixos vehicles han sigut usats per treballadors de l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins Singulars i Escola de Jardineria i Paisatge i que a més eixos treballadors han realitzats serveis de jardineria i poda en jardins que no estan inclosos en l’àmbit d’actuació de l’Organisme Autònom.

Soriano ha manifestat que de confirmar-se aquestes sospistes demanarà una explicació a la regidora de Jardins, Lourdes Bernal, i que es pose fi a aquestes pràctiques intolerables, ja que no entenem com si fan falta reforços per al manteniment dels jardins que porten les contractes, s’estan derivant treballadors de l’Organisme Autònom i, fins i tot, s’ha arribat a derivar treballadors provinents del programa d’ocupació laboral.

La regidora de Compromís ha assenyalat que “si es necessita més personal per al manteniment dels jardins de la ciutat de València, el que ha de fer la regidora Lourdes Bernal es dotar econòmicament a les contractes de jardineria, que aquestes deixen d’aplicar l’expedient de regulació d’ocupació i que tot torne a la normalitat”.