El PP s’oposa a la proposta de Compromís de fer enquestes de satisfacció per als ciutadans que formulen una queixa a l’Oficina de Suggeriments

Soriano ha assenyalat que “traure’ns com a excusa, l’equip de govern del PP, que en el futur hi haurà un Codi de Bones Pràctiques que inclourà una carta de serveis de l’Oficina de Suggeriments i Reclamacions és això, una excusa

La regidora del Grup Municipal Compromís, Pilar Soriano, ha lamentat la negativa de l’equip de govern del PP en l’Ajuntament de València per no acceptar la proposta que el grup Compromís ha presentat aquest matí en la Comissió de Suggeriments i Reclamacions, a fi que l’Ajuntament de València implemente un sistema d’enquestes de satisfacció per a aquells ciutadans i ciutadanes que formulen una queixa, reclamació o suggeriment a través de les vies establertes actualment (electrònica a través de la web, telefònica o presencial), que incloga en el formulari tant dades personals com preguntes de valoració de l’actuació del servei de queixes i suggeriments.

Pilar Soriano també havia defensat que l’Oficina de Suggeriments i Reclamacions elabore un informe de periodicitat semestral amb les enquestes realitzades i un d’accions correctores i de propostes de millora en base a l’informe d’avaluació de les enquestes i que tot plegat fóra publicat a la web municipal, per a que la ciutadania puga conéixer les dades.

Soriano ha assenyalat que “traure’ns com a excusa, l’equip de govern del PP, que en el futur hi haurà un Codi de Bones Pràctiques que inclourà una carta de serveis de l’Oficina de Suggeriments i Reclamacions és això, una excusa per no voler caminar cap a l’excel·lència en la gestió dels serveis i la transparència en l’acció pública”

La regidora de Compromís ha destacat que “no haguera costat absolutament res haber començat per implementar enquestes de satisfacció i posar-nos tots a trebllar en la Carta de Serveis, perquè allò que va davant, va davant”.

Soriano entén que la millora contínua és un procés que moltes empreses posen en marxa a través de la implementació de sistemes de qualitat, com la coneguda norma ISO 9001. Aquest procés, que millora i fa més eficient la gestió diària de l’empresa, és menys conegut en l’àmbit de les administracions públiques, però cada volta va sent més freqüent.

En aquest sentit, la regidora de Compromís ha destacat que “la informació que proporcionen les queixes i els suggeriments és de gran importància per a tot l’Ajuntament en allò que respecta a la millora dels diferents serveis municipals, a més d’implicar un cert control de l’activitat de l’Administració per la ciutadania. En definitiva, el sistema de queixes i suggeriments és fonamental per la seua doble vessant: atenció a la ciutadania i de millora de processos per a la resta de serveis.

Soriano ha explicat que “altres administracions han implementat aquest procés d’avaluació, que els ha servit per a millorar el servei a la ciutadania, que no podem oblidar-ho, és la part que hem de tindre més en compte en tot aquest procés” A més, l’Ajuntament de València, fins i tot la pròpia web municipal conté un formulari d’avaluació dels cursos de “Valencia Ya” i per això, no hauria de suposar cap problema en implementar la mateixa metodologia en el sistema de queixes i suggeriments.

Arxivat en: Llibertat i igualtat, Pilar Soriano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *