Segons argumenta el Servei Econòmic Pressupostari, a preguntes de Ribó: aquesta revisió “no guarda relació amb l’evolució real dels preus i que arriba a ser fins a trenta vegades superior a l’augment del IPC o de la mà d’obra en el mateix període”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha afirmat aquest matí que l’equip de govern ha reconegut implícitament que s’han malbaratat diners en la revisió dels preus d’una contrata municipal. Ribó ha explicat que els seu grup va sol·licitar, en una moció, que es revisara la pujada desorbitada de preus d’una contracta de senyalització horitzontal dels carrers de València, l’encarregada de la pintura als carrers. En la contracta aprovada en 2009 es preveia una revisió de preus de la mateixa mitjançant un estrany polinomi, provinent d’un Decret de 1970, de fa més de 40 anys, molt abans que s’aprovara la Constitució..

Aquest polinomi permet unes revisions de preus totalment escandaloses. Així per a 2012 per cada 100 € de 2009 cal pagar ara de 151 a 158€. És a dir, un creixement dels preus de més del 50%. Segons argumenta el Servei Econòmic Pressupostari de l’Ajuntament, a preguntes de Joan Ribó: “No guarda relació amb l’evolució real dels preus i que arriba a ser fins a trenta vegades superior a l’augment del IPC o de la mà d’obra en el mateix període”.

En resposta a aquesta moció, el Cap de la Secció de Senyalització de l’Ajuntament de València indica que, a més de què el contracte no es pot modificar de forma unilateral, en el nou projecte que ja estan redactant es proposa una fórmula de revisió que tinga en compte de forma exclusiva la variació del Índex de Preus al Consum. Sens dubte, una elegant forma de dor que és d’aquesta forma com cal fer-ho i no com està en la contracta actual que beneficia de forma descarada a l’empresa en qüestió.

Compromís vol cridar l’atenció sobre aquesta forma de balafiar recursos i privilegiar a determinades empreses que realitzen serveis per a l’Ajuntament. Segons Ribó, ”tenim la sospita de què este no és l’únic cas i estem segurs de què el govern del PP de l’ajuntament ni fa un control seriós dels serveis realitzats per les empreses contractades ni dels recursos econòmics destinats a les mateixes”.