Soriano: “Exigim a l’Ajuntament que demane tots els informes de totes les administracions públiques per poder tenir tota la informació i poder valorar, amb més deteniment i més informació, aquest fet”

La regidora del Grup Municipal Compromís, Pilar Soriano, s’ha preguntat per què l’alcaldessa de València, Rita Barberá, i la regidora de Platges, Lourdes Bernal, han fet desistiment de les seves funcions en la destrucció de la platja del Saler, esdevinguda en els últims dies pel temporal pel fet que dos mercants continuen encallats en aquesta platja, per no mantenir informats a les ciutadanes i ciutadans de València. “Encara estem esperant que sigui un mínim comunicat sobre això”.

“Li recordem a la regidora de Platges-ha assenyalat Soriano-que hauria d’haver donat les explicacions oportunes, en primer lloc perquè és regidor de Platges de València i la platja del Saler és, vulga o no vulga Bernal, una platja de València i , per tant és el seu negociat. Per molt que tot l’operatiu siga responsabilitat de Capitania Marítima, Lourdes Bernal almenys tenia l’obligació de donar tota la informació pertinent i només ens hem trobat un silenci inexplicable i que ratlla el desistiment de funcions “.

Des de Compromís “estem molt preocupats per la destrucció de la Platja del Saler, pels alts costos que suposaran tornar a deixar la platja en el seu estat anterior. Per tot això, exigim a l’Ajuntament que demane tots els informes de totes les administracions públiques per poder tenir tota la informació i poder valorar, amb més deteniment i més informació, aquest fet “.

D’altra banda, Soriano ha denunciat l’absència de la policia rural per protegir les dunes del Saler davant l’allau de curiosos que s’acosten a veure l’espectacle dels dos vaixells varats. “La policia rural hauria de tenir un dispositiu especial per evitar que, amb l’excusa dels visitants, s’acabe per danyar un ecosistema tan fràgil com les dunes de la Devesa”.