Castillo: “València compta amb suficients metres quadrats destinats a aquest tipus d’activitat, per la qual cosa l’ampliació del Palau de Congressos no respón a criteris d’interès generals, sinó a d’altres que Alfonso Grau haurà d’explicar”

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha proposat, a través d’una moció al ple l’Ajuntament de València, l’establiment d’un model d’administració i gestió conjunta i coordinada de totes les institucions de la ciutat de València dedicades al turisme d’esdeveniments, congressos i convencions i en les què participe l’Ajuntament de València, és a dir, Turisme València, Palau de Congressos, Palau de l’Exposició i Fira València, i també la Generalitat Valenciana, com la Ciutat de les Arts i les Ciències.

“Amb l’actual crisi –ha assenyalat Castillo– és hora d’aprofitar al màxim els recursos existents i no és l’hora d’embarcar-se en obres faraòniques, com l’ampliació del Palau de Congressos, que no convencen ni tant sols els seus potencials interessats, tal com hem pogut veure la setmana passada. València necessita passar pàgina, abandonar les obres faraòniques que han endeutat l’Ajuntament, i aprofitar la crisi per millorar sinèrgies i aprofitar al màxim el que actualment ja està construït”.

Castillo ha explicat que aquest model d’administració conjunta que proposa Compromís ha d’estar encaminat a la gestió de tots els espais amb criteris empresarials, de rendibilitat i eficiència, i ha de comptar amb la presència dels diferents òrgans empresarials amb veritable representativitat, com CEV, CIERVAL, Unión Hotelera, etc. amb l’objectiu d’evitar la competència entre espais públics i empreses privades i, sobretot, la creació d’ocupació a la ciutat de València, on hi més de 83.000 aturats. És més, “una gestió conjunta en la gerència dels espais provocaria, a més, un estalvi considerable en els elevats sous dels directius d’aquest espais”.

Segons la regidora de Compromís “València compta amb suficients metres quadrats destinats a aquest tipus d’activitat econòmica, per la qual cosa l’ampliació del Palau de Congressos no respón a criteris d’interès generals, sinó a d’altres que Alfonso Grau haurà d’explicar en el ple de l’Ajuntament. És més, posar-nos com a exemple Fira València és una temeritat quan sabem que la seua ampliació ha estat catastròfica per a les arques públiques i un exemple de com tirar diners a la basura”.

València està necessitada d’una gestió integral dels espais dedicats a fires, convencions i congressos. “Aquest sector econòmic està més interessat en millorar la promoció i els serveis a aquest tipus de turistes, que no d’una ampliació onerosa, capriciosa i innecessària. Aquest sector necessitem millor formació per als seus treballadors i no més rajola al Palau de Congressos. Per tot això, gastar-se 24 milions d’euros és un malbaratament de recursos quan la ciutat necessita una gestió integral dels espais”.