Compromís per València demana a l’Ajuntament de València i als responsables de la Fundació Blasco Ibáñez  a que arriben a un acord per garantir que els fons d’un dels escriptor i polítics més importants de la història de la nostra ciutat estiguen on correspon, a la seua ciutat: València.

Per a Consol Castillo “seria una catàstrofe per a la nostra ciutat que perdérem una part o el total de les obres de Blasco Ibáñez, un dels polítics i escriptors més importants que ha donat la nostra ciutat”, que a més ha afegit “Per això, calen tots els esforços per arribar a una solució de consens, que siga beneficiosa per a totes les parts, però en especial per als ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat. Blasco Ibáñez és part de la nostra memòria històrica i el seu llegat ha de quedar-se a València”.

Tanmateix Compromís també vol deixar clar que el reconeixement dels valencians cap a Blasco Ibáñez no pot convertir-se en moneda de canvi per a la negociació que s’està duent a terme actualment, que per a la regidora de la formació valencianista, ecologista i d’esquerres “ha de ser de tot menys interessada, i menys en aquests moments de profunda crisi econòmica quan degut a les polítiques de balafiament de diners del govern del PP el nostre Ajuntament no passa per la millor situació financera”.

Per últim, des de Compromís instem tant la família de l’escriptor com l’Ajuntament a cedir en els seus plantejaments per tal d’arribar a un acord, per assegurar que tots els fons estiguen reunits a València en la Casa Museu, el seu espai natural, i que estiguen a disposició de tots els valencians tant per al seu estudi com per a la seua visita en exposicions tant a la mateixa Casa Museu com itinerants. Finalment, per a Consol Castillo “esperem que no passe com amb les obres de Sorolla. No ens ho podem tornar a permetre”.