Compromís per València proposa modificar l’actual Ordenança municipal d’utilització de platges i zones adjacents per permetre la delimitació de zones on poder realitzar barbacoes. En concret, l’ordenança actual prohibeix a l’article 18 “Cuinar a la platja o realitzar barbacoes”. En general, al govern municipal li agrada molt prohibir usar l’espai públic per part de la ciutadania, qui és la vertadera propietària de l’espai, no el govern del PP. Compromís, en canvi, proposa deixar que els veïns i veïnes puguen gaudir de la platja fent una barbacoa, tot garantint la neteja de la zona després de fer-la i respectant a la resta d’usuaris de la platja.

Per a Joan Ribó, portaveu de Compromís, “aquesta forma de gaudir de la platja no és una proposta que se’ns haja ocorregut a Compromís del nores, és una pràctica habitual a altres ciutats. I posem un exemple: al municipi de Roquetes de Mar (Almeria), governat pel PP, hi està permesa”.

La proposta passaria per delimitar zones a les platges de la ciutat on la gent poguera dur les seues barbacoes per a poder dinar o sopar. Aquestes zones estarien ben senyalitzades i amb normes de neteja estrictes per tal de deixar la zona en el seu estat original. Al mateix temps, la Policia Local podria fer d’element dissuasori, amb la seua presència freqüent, de possibles comportaments incívics. Per a evitar interferències amb el Parc Natural de l’Albufera, des de Compromís proposem deixar fora aquesta pràctica de les seues platges.

Per últim, el portaveu de la formació d’esquerres, ecologista i valencianista ha remarcat que “la nostra proposta va encaminada en la recuperació de l’espai públic per part dels ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat. Ja fa massa temps que el Partit Popular va expulsar a la gent dels seus propis carrers i per a Compromís que la gent torne a poder gaudir de l’espai públic és una prioritat absoluta. A més, en aquests temps de crisi on moltes famílies no poden eixir fora de la ciutat o pagar-se un restaurant, seria una manera d’ajudar a gaudir del bon temps a eixes famílies deixant que elles es pogueren cuinar a la platja”. Joan Ribó també ha afegit, per últim, “que anar a sopar o dinar a la platja ha sigut una pràctica habitual de moltes famílies valencianes fins fa ben poc, sobretot dels veïns dels pobles marítims. Aquesta proposta va encaminada a recuperar eixa tradició que en gran mesura s’ha perdut per la mania de prohibir-ho tot que té el Partit Popular”.