Des de Compromís sabem la importància que els locals d’hostaleria tenen per a l’activitat econòmica de la ciutat però també volem ressaltar el dret dels veïns a un descans adequat, sobretot en barris molt saturats de locals, com poden ser Russafa o el Carme. Per tot això, reclamem a l’equip de govern que no faça deixadesa de les seues funcions i exercisca l’activitat de control necessària per garantir que els locals compleixen els horaris establerts.

Per a la regidora de Compromís Consol Castillo “és important entendre que la situació econòmica de la ciutat és molt preocupant, per culpa de les polítiques equivocades del Partit Popular. Sabem la gran importància de l’hostaleria de la nostra ciutat i volem reconéixer la seua gran tasca en la dinamització econòmica i en la generació de llocs d’ocupació a València.”

Tanmateix, per a que aquest tipus de negocis tinguen continuïtat han de comptar amb la complicitat dels veïns dels barris on hi estiguen i l’Ajuntament ha de fer complir els horaris. Últimament hem rebut algunes queixes per part de veïns en barris amb forta presència de terrasses en el sentit que alguns locals no estan complint els horaris. Per a la regidora de la formació valencianista, d’esquerres i ecologista “la realitat és que els locals que incompleixen són una minoria però provoquen un rebuig generalitzat per part del veïnat a totes les terrasses, afectant molt negativament a aquells que sí compleixen, que són la immensa majoria. El PP, com sempre, mira a un altre costat i està deixant que la situació es degrade de manera absurda en alguns barris amb forta presència de terrasses. Per això reclamem que l’equip de govern es pose a treballar i exercisca la tasca de control adequada sobre les terrasses que ocupen la via pública.”

En aquest sentit, des de Compromís farem preguntes per saber quantes inspeccions s’han fet, en quins barris i quins resultats s’han obtingut. També preguntarem si hi ha hagut denúncies a la policia local per part de veïns i quina ha estat la resposta i les actuacions respecte a eixes denúncies, ja que ens consta que moltes voltes les reiterades telefonades per part de veïns a la policia local per incompliment dels horaris no tenen cap actuació per resposta.