Ribó demana l’elimació dels cotxes oficials de l’Ajuntament i exigeix a l’alcaldessa Barberà que cancele d’immediat la seua renovació per valor de 388.000 euros

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha insistit aquest matí en demanar a l’alcaldessa de València, Rita Barberà, que aborte el procediement obert per a la contractació de vehicles d’alquiler amb opció de compra per a la corporació municipal i que, amb aquest gest valent, s’estalvie 388.000 euros, que és el seu cost per als propers 4 anys.

Ribó ha insistit en la necessitat d’acabar ja amb el privilegi dels cotxes oficials, amb assistent inclós, per als regidors de l’equip de govern de Rita Barberà. El portaveu de Compromís ha explicat que entre els any 2004 i 2012 l’Ajuntament de València s’ha gastat 2.305.336,16 euros els costos en arrendament de material de transport, nom de la partida pressupostària dels cotxes oficials (adjuntem dades en un arxiu adjunt).

El portaveu del Compromís creu intolerable i èticament reprobable gastar-se 2,3 milions d’euros, més els costos dels escoltes i xòfers, que doblaran la quantitat, durant 8 anys. Eixa situació de malbaratament de recursos, a banda de la nefasta gestió del PP, ha portat a la situació límit en la que es troba l’Ajuntament de València. “Insistir en la fòrmula de cotxes oficials, només per a 17 regidors del PP, és insistir en la fòrmula màgica que ha posat els comptes de l’Ajuntament en l’abisme i un senyal de com Rita Barberà es fa servir del seu càrrec per a garantir-se privilegis. S’imaginen els ciutadans de València quantes coses s’hagueren pogut fer en 2,3 milions d’euros dels cotxes oficials?”.

“Els ciutadans, amb els seus impostos, no tenen el perquè soportar com 17 regidors del PP es dediquen a circular per València en cotxe oficials, amb xofer i assistent, per anar al gimnàs o al supermercat, mentre han de pagar de les seues butxaques la pujada de l’IVA, per no dir com els funcionaris de l’Ajuntament de València es quedaran sense la paga extra de Nadal, amb la pèrdua de poder adquisitiu que suposa”.

Des de Compromís, demanem als regidors del Partit Popular que renuncien, tal com ho hem fet la resta de grups, al cotxe oficial i li exigim a l’alcaldessa Barberà que aposte per un parc mòbil públic que estiga a disposició dels regidors de l’Ajuntament per qualsevol feina de representació que siga necessària. “Els 388.000 euros de la licitació per als propers anys es pot destinar perfectament a altres urgències socials. No podem consentir que s’estiguen malbaratant 388.000 euros per als privilegis dels regidors del PP”.