Pilar Soriano, regidora de Compromís: “a la plaça dels Furs, on anit hi hagué una revetlla l’Ajuntament no va instal·lar ni un sol urinari químic. Açò és indignant perquè el propi Ajuntament obliga per exemple, a les associacions de veïns a instal·lar-los quan fan una festa al carrer i resulta que ara és el primer incomplidor quan organitza actes”.

Compromís denuncia que l’equip de govern en mans del Partit Popular va permetre ahir que la zona de Ciutat Vella on es va celebrar la revetlla de la Fira de Juliol no tinguera urinaris químics a la Plaça dels Furs, que és on tenia lloc una de les actuacions. Per a Pilar Soriano, regidora de la formació d’esquerres, ecologista i valencianista, “és lamentable que l’Ajuntament siga tan estricte amb les associacions de veïns i altres col·lectius socials quan volen fer un acte festiu al carrer, obligant-los a col·locar urinaris químics i a netejar la zona després, mentre que el propi Ajuntament, quan organitza una revetlla al carrer on previsiblement hi haurà milers de persones no haja instal·lat ni un sol urinari, com en la revetlla d’anit a la Plaça dels Furs. Açò ha fet que la gent allà haguera de fer les seues necessitats al carrer, amb la conseqüent molèstia per als veïns degut al fort olor a pixum. Però el cas de la plaça dels Furs no és un fet aïllat, l’Ajuntament ha organitzat multitud d’actes a la via pública durant la Fira i en la immensa majoria d’ells no hi ha urinaris químics als carrers on es feien.”

Compromís denuncia que només s’han instal·lat 31 urinaris químics a tota la ciutat de València durant la Fira de Juliol, la major part d’ells als Jardins dels Vivers, una quantitat ridículament baixa si com és d’esperar, milers de persones fan ús d’aquestos urinaris durant les diferents activitats de la Fira. A més, s’instal·len en molt pocs llocs: Jardins de Vivers (17), d’Aiora (2), del Palau (4), a la plaça Músic Chavarri (2), al tram 9 del riu Túria (2) i al cobert (tinglado) 2 del Port (4).

Para finalitzar, en palabras de Pilar Soriano, “per què no s’ha instal·lat urinaris a tots els llocs on es feia activitats exteriors, com la revetlla de la plaça dels Furs? Ja anunciem que presentarem una bateria de preguntes al regidor de Festes Francisco Lledó per saber les causes per les què no es van instal·lar aquestos urinaris a tots els llocs on es feien activitats exteriors”.