La presentació unilateral de l’ERO que afectarà a 208 treballadors “no respon a criteris econòmics i és un pas més en el desmantellament de l’empresa pública, que podria culminar en la seua privatització l’any 2014, quan acabe la concessió”, segons Pilar Soriano.

La posada en marxa del procediment d’ERO és una imposició del Govern Municipal, que “té tints més d’una vendetta contra els i les treballadores de l’EMT que una mesura per resoldre els problemes econòmics de l’empresa pública de transports”, afirma Pilar Soriano, regidora de Compromís per València. A més, afegeix la regidora de la formació valencianista, d’esquerres i ecologista, “és d’una hipocresia infinita acusar els treballadors i treballadores de l’EMT de ser insolidaris per no voler abaixar-se el sou un 15% mentre ella cobra una quantitat absolutament desorbitada per compaginar el seu lloc en les Corts com a diputada i també com a Alcaldessa de València, més de 100.000 euros l’any”.

Pilar Soriano subratlla que “és molt contradictori que es presente l’ERO com si fóra l’últim recurs per salvar l’empresa quan fa tan sols uns dies el regidor Novo va assegurar que s’havien cursat les peticions per rebre les subvencions estatals al transport públic i la posada en marxa del contracte programa, que Compromís porta reclamant des de la seua arribada a l’Ajuntament. A més, els treballadors finalment sí que han acceptat abaixar-se el sou a canvi de no acomiadar a ningú però des de l’Ajuntament ara no volen sentir parlar d’aquesta possibilitat. Què és el que ha canviat des de fa un parell de dies per a que l’empresa no accepte ara aquesta solució? Molt ens temem que en realitat l’EMT li importe poc al PP perquè la seua intenció és acabar amb ella i privatitzar el servei com més aviat millor.”

Compromís lamenta la tossuderia del Govern de Barberà, i fa una crida a retirar l’ERO que només servirà per obtenir una venjança pírrica contra els treballadors i la conseqüència immediata serà el deteriorament del servei que presta l’EMT, així com afectar greument el benestar de més de 200 famílies.

Declaracions de Pilar Soriano al voltant de l’ERO de l’EMT