Les queixes en neteja han passat de 63 a 123. En concret, les queixes per deficient neteja de la via pública han passat de 33 a 68 en l’últim mes analitzat. A més a més, les queixes per neteja de solars passen de 3 a 14, un augment molt significatiu.

Per una altra banda, el PP s’ha negat a acceptar una proposta de Compromís per tal que estiguen a disposició dels regidors els expedients abans de convocar la Comissió de Suggeriments i Reclamacions.

Durant la reunió de hui de la Comissió de Suggeriments i Reclamacions s’ha pogut constatar que les queixes dels veïns per neteja han augmentat considerablement. Per a la regidora de Compromís, Pilar Soriano, “l’augment de queixes demostra que les retallades que ha sofert el pressupost municipal en neteja viària, han provocat que les empreses que ofereixen esta neteja hagen hagut d’aplicar expedients de regulació d’ocupació (ERO) que al seu torn han tingut com a conseqüència una reducció molt important dels efectius. Ara, que a més és estiu, es noten totes eixes retallades”. A més a més, les queixes referides a deficiències en parcs i jardins i en poda d’arbres, també han augmentat prop d’un 40%, passant de 40 a 65 queixes.

Per una altra banda, el Partit Popular ha rebutjat la proposta de Compromís per tal que els expedients estiguen a disposició dels regidors amb una antel·lació suficient per ser estudiats com cal. Per a Pilar Soriano “la comissió, tal i com està concebuda avui en dia, no té cap utilitat. L’únic que estudiem és un informe redactat per l’oficina, a mode de resum. I així no podem exercir la nostra tasca de supervisió dels drets dels veïns i veïnes, tal i com estableix el Reglament de Participació Ciutadana. No entenem l’excusa que dóna el PP de que les queixes estan en serveis diferents ja que a la resta de comissions passa exactament el mateix. És una qüestió de voluntat. El que realment passa és que el PP té por que els grups de l’oposició tinguem accés als expedients de queixes dels ciutadans perquè es voria l’augment de queixes en els últims temps i això el PP ho vol amagar com siga”.