Durant la reunió que ha tingut lloc aquest matí de l’Oficina de Suggeriments i Reclamacions, la regidora de Compromís Pilar Soriano ha mostrat la seua disconformitat amb la forma de treballar que ha imposat el Partit Popular. La comissió només té accés a l’informe de l’Oficina de Queixes i Reclamacions, sense tindre accés ni tan sols als expedients de cada una d’eixes queixes fetes pels ciutadans i ciutadanes. Açò contravé l’article 102 del Reglament Orgànic del Ple, que estableix que “la comissió de suggeriments i reclamacions coneixerà de les queixes i reclamacions presentades pels veïns i veïnes, així com dels suggeriments o recomanacions que els mateixos formulen.“ Per a Pilar Soriano “demanarem al regidor Igual que canvie la forma de funcionament de la comissió. Els regidors de l’oposició tenim dret a accedir als expedients individualitzats, com passa a tota la resta de comissions. El que no pot ser és que se’ns convoque per a donar el vist-i-plau a un informe resum sense poder comprovar què passa amb cada queixa en concret”. Per una altra banda, Compromís també demana que es complisca la circular interna de l’Ajuntament a tots els serveis i que l’Oficina redacte els informes en les dos llengües oficials, i no només en castellà com fins ara.

A més a més, per a Pilar Soriano “les queixes formulades pels ciutadans per qüestions de poda i manteniment de jardins s’estan disparant, com mostra l’informe. En el cas de la poda s’han les queixes (de 7 a 15) mentre que en manteniment de jardins han passat en dos mesos de 14 a 25. Açò demostra que la reducció de plantilla en les contractes està afectant ja al servei i açò provoca les queixes dels veïns i veïnes”.

Per últim, Compromís demana al PP que done publicitat a l’Oficina, ja que en un ciutat de 800.000 habitants no és possible la baixa quantitat de queixes que es donen. Açò passa pel nul coneixement de la ciutadania d’aquesta possibilitat. La ciutadania té ganes de dir la seua sobre la ciutat, simplement s’ha de facilitar eixa tasca.

Declaracions de Pilar Soriano sobre la inoperabilitat de la Comissió de Suggeriments i Reclamacions