Compromís per València presentarà este matí les esmenes per millorar l’Ordenança d’Administració Electrònica de l’Ajuntament de València. Si bé el projecte d’Ordenança millora la manera en com la ciutadania pot comunicar-se amb el govern municipal deixa fora qualsevol mesura de comunicació bidirecciona, transparència i col·laboració per part de la ciutadania. Per a Pilar Soriano “les nostres propostes van en la mateixa direcció de Govern Obert, una associació amb la què mantinguérem una reunió fa uns dies i on ens van exposar les seues propostes. Les hem acceptat pràcticament totes i a més, nosaltres hem afegit algunes de noves”.

Entre les propostes que presentem, ampliem l’àmbit d’aplicació de l’Ordenança als organismes públics dependents de l’Ajuntament, com empreses i fundacions. A més, proposem l’obertura de canals públics bidireccionals en la seu electrònica de l’Ajuntament, de forma que els ciutadans puguen preguntar directament o expressar les seues opinions i l’Ajuntament estiga obligat a contestar. A més, amb les nostres aportacions garantim el dret de la ciutadania a prendre part en la presa de les decisions importants, mantenint un diàleg obert entre l’Ajuntament i la ciutadania. Instem també a l’Ajuntament a adoptar entre d’altres, el principi de neutralitat tecnològica, mitjançant el qual s’apostarà per programari de codi obert.

Per a Pilar Soriano “també proposem que es publiquen les retribucions de l’alcalde o alcaldesa i de tots els regidors i assessors municipals, així com les seues activitats retribuïdes fora de l’activitat municipal. Aquesta mesura vol servir per a millorar la transparència dels representants públics i és una exigència llargament demanada per la ciutadania. Hem de donar exemple.”

Per últim, també demanem a l’Ajuntament de València que instal·le en les seues dependències de punts d’accés electrònic, de forma lliure i gratuïta, per tal que els ciutadans i ciutadanes que no tinguen accés a Internet estiguen en igualtat de condicions que la resta.

Declaracions de Pilar Soriano sobre l’Ordenança d’Administració Electrònica

Esmenes presentades