Compromís expressa la seua preocupació per la posada en marxa del procés d’instal·lació d’una subestació elèctrica a la zona de Vivers, entre els carrers del Pintor Genaro Lahuerta i del Convent de les Carmelites. Aquesta subestació elèctrica estarà a més situada al costat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València i de l’Institut d’Educació Secundària Marià Benlliure.

Per a Pilar Soriano, regidora de Compromís, “aquesta forma de construir subestacions dóna moltíssims problemes, com sabem per l’experiència de la subestació elèctrica de Patraix, que ahir complia 5 anys des de l’explosió i on es va fer una concentració de protesta. En aquella ocasió també els van dir als veïns de la zona que era innòcua i que no hi hauria cap problema. Després es va produir una explosió.  Volem repetir els mateixos errors del passat?

Per una altra banda, també demanem a l’equip de govern que es pose en contacte amb els veïns i veïnes de la zona per a informar-los del procés que s’està seguint. En paraules de Pilar Soriano “els ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat no estan pendents dels diaris oficials i l’Ajuntament de València té el deure d’informar sobre les activitats que puguen ser perilloses si s’instal·len a la seua zona. Per una altra banda, molts xiquets i xiquetes de Benimaclet, els Orriols, la Saïdia… estudien a l’IES Benlliure i tant ells com els seus pares i mares tenen el dret de conéixer la ubicació de la nova subestació. Per això reclamem a l’Ajuntament que es pose en contacte amb les associacions de veïns corresponents i informen de tot el procés.