Castillo: “Hi ha denúncies davant la inspecció de la Conselleria d’Educació pel fet que no estiga aprovada la PGA, sense que fins ara hagen donat cap resposta clarificadora i exigint el compliment de la llei”

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha denunciat aquest migdia que el Conservatori Municipal de Música ‘José Iturbi’ no té aprovada la Programació General Anual (PGA) per al curs actual 2011-2012. “Portem huit mesos de curs i la direcció del Conservatori José Iturbi ha sigut incapaç de donar una solució a aquesta irregularitat”. Castillo ha explicat que en la votació de la Programació General Anual, van haver 30 vots a favor, 21 abstencions i 1 vot en contra, un resultat que no compleix amb el requisit que marca la LOE d’estar aprovada per una majoria qualificada de 2/3. “Com que el Claustre de Professors no ha aprovat formalment la PGA, aquesta tampoc ha estat aprovada pel Consell Escolar. Una irregularitat que no podem deixar passar, ja que la PGA és el document de funcionament més important d’un centre educatiu, que hauria d’haver estat aprovada en temps i forma abans del 10 de novembre. Portem quasi sis mesos de retard, el Conservatori està funcionant amb aquesta irregularitat i volem que es depuren responsabilitats”.

Per tot això, Castillo ha presentat una bateria de preguntes al regidor d’Educació, Ramon Isidro Sanchis, a fi que es pose mans a l’obra i pose ordre en la gestió del Conservatori. Durant tot aquest curs polític, des del Compromís hem denunciat abusos, nepotisme i altres irregularitats, sense que fins ara hi haja hagut cap tipus de control per part de l’Ajuntament de València. “Hi ha denúncies davant la inspecció de la Conselleria d’Educació pel fet que no estiga aprovada la PGA, sense que fins ara, i això que han passat més de tres mesos des de les denúncies, la inspecció haja donat una resposta clarificadora i exigint el compliment de la llei”.

La regidora del Compromís li ha pregunta a Ramon Isidro Sanchis, regidor d’Educació des de fa poques setmanes, si tenia constància d’aquest fet i si pensa posar-lo en coneixement dels serveis d’inspecció de la Conselleria. També, segons Castillo, “li he preguntat si tal com contempla la LOE té previst exigir, com a regidor d’Educació, el compliment de la Llei pel que fa a la constitució d’una Comissió Econòmica en el si del Consell Escolar, ja que actualment no està creada”. Finalment, Castillo també ha preguntat si des de l’equip de govern es pensa sancionar al responsable d’aquestes irregularitats i quines mesures pensen prendre al respecte.