Ribó: “Com és sabut el nou pont està reservat teòricament per a vianants i bicicletes. Alguns vianants han recriminat aquesta actitud als motoristes els quals argumentaren que no hi cap senyalització que prohibisca la circulació”.

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha informat aquest matí de “diverses denúncies ciutadanes que han arribat al nostre grup municipal per fer-nos saber de l’ús del pont de fusta per part motocicletes  de diversa cilindrada que circulaven a velocitat elevada”. Com és sabut –ha explicat Ribó– el nou pont de fusta està reservat teòricament per a vianants i bicicletes. “Alguns vianants han recriminat aquesta actitud als motoristes els quals argumentaren que no hi cap senyalització que prohibisca la circulació per este pont dissenyat i pensat per a usos no motoritzats”.

Ribó ha explicat que “hem pogut comprovar que, efectivament, l’entrada i l’eixida al pont de fusta per a vianants no té cap tipus de senyalització que indique que els seus usos estan limitats a vianants i ciclistes. A més, l’accés és molt fàcil per a les motocicletes en les dues direccions podent ser un camí-drecera per anar en direcció a l’antiga estació de trenet”.

Compromís ha presentat este matí unes seguit de preguntes al Ple de l’Ajuntament per conèixer els motius d’aquesta manca de senyalització i per a requerir que es col·loque el més prompte possible la senyalització adequada.

“Esperem, com ja ha ocorregut alguna altra vegada enguany, que el regidor Sr. Novo no argumente la manca de recursos per a la senyalització quan s’ha gastat més de onze milions d’euros en la construcció d’aquest pont de dubtosa necessitat”, ha afirmat Ribó, qui ha continuat: “volem recordar que València té 17 ponts en funcionament mentre Sevilla, amb riu que duu aigua de veritat, amb 10 pont, funciona perfectament”.

Per al portaveu de Compromís “malauradament aquesta manca de senyalització del pont de fusta no és una excepció. Abans al contrari. Acostuma a ser la regla més habitual en tot el que suposa senyalització de passos de vianants i de passos i vies per a ciclistes. Dóna la sensació que, per al Sr. Novo, els únics que tenen dret a una adequada senyalització són els que circulen amb cotxe”.