Ribó: “És simptomàtic que Barberà no exercisca d’alcaldessa sinó de portaveu de Rajoy. Trist, lamentable i la evidència que el projecte de Barberà per a València només es resumeix en callar davant Madrid i ballar davant les càmeres”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha manifestat que els Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2012 deixen en una situació més que delicada la ciutat de València i demostra que el PP de València i Rita Barberà no representen cap garantia per a la millora d’inversions de l’estat en la capital del País Valencià, sinó tot el contrari. “Rita Barberà hui és una rèmora per als interessos de la nostra ciutat, no pinta res en Madrid. Rita Barberà és incapaç de plantar-li cara a Rajoy i defensar, per davant d’interessos partidistes, els interessos generals de la ciutat que governa. Rita Barberà està fent de mamporrera de Rajoy i demostra, amb la seua justificació, que no li queda oxigen polític per a ser alcaldessa de València. Sacrificar el creixement de València en ares de solucionar la delicada situació per la que travessa Espanya és el reconeixement que no pinta res en Madrid. Mentre rescaten les autopistes de Madrid, Rita Barberà calla. Quan Madrid ens retalla per damunt de la mitjana espanyola, Rita també calla”.

Ribó ha posat com a exemple que “el Museu San Pius V tenia en 2011 un pressupost de 4,5 milions què, per cert, l’alcaldessa va malbaratar la seua execució amb els seus capricis i manies. Ara, en 2012, s’ha reduït el 85% quedant reduït a 691.810 escuàlids euros i no té cap més argument per a justificar-ho que sacrificar València per salvar a Espanya. Al Palau de les Arts se li han assignat 846.450 euros quan quan els teatres operístics de Madrid o Barcelona reben més de 10 milions cadascú i tampoc diu res”.

El portaveu del Compromís ha assenyalat que “Rita Barberà tenia una oportunitat magnífica per haver-se posat en la pell d’alcaldessa de València i no ho ha fet, perquè ara manen els seus. El seu silenci, quan no la complicitat amb els retalls del PP, deixa molt que desitjar. Amb el Palau de les Arts, el Sant Pius V i, sobretot, amb el corredor mediterrani. És simptomàtic que Rita Barberà no exercisca com alcaldessa de València sinó com a portaveu de Rajoy. Trist, lamentable i la evidència que el projecte de Barberà per a València només es resumeix en callar davant Madrid i ballar davant les càmeres”.