El portaveu del Compromís ha denunciat que els serveis de neteja de València, tal i com divendres passat va denunciar la nostra companya Pilar Soriano, es veuen desbordats cada dia que té lloc en la nostra ciutat un event important.

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha acusat la Regidora de Residus Sòlids i Neteja, Maria Ángels Ramon-Llin, de mentir descaradament al Ple del passat divendres en dir que València està neta i que “Compromís som uns demagogs al denunciar-ho”. La prova de que està mentint descaradament és que els veïns i veïnes del Cabanyal acaben de denunciar la brutícia durant la Setmana Santa, amb imatges lamentables de processons passant per carrers bruts. “La Sra. Ramon-Llin, per molt que vulga amagar la realitat, sap que els veïns i veïnes de València estan molt descontents amb la neteja viària i prova d’això és la gran quantitat de queixes que presenten a l’Oficina de Queixes i Suggerències”, ha assenyalat Ribó.

El portaveu del Compromís ha denunciat que els serveis de neteja de València, tal i com divendres passat va denunciar la nostra companya Pilar Soriano, es veuen desbordats cada dia que té lloc en la nostra ciutat un event important.

“Siga en falles, Reis Mags o Halloween, hem pogut observar greus problemes de neteja, manca d’urinaris, insuficiència de papereres, colmatació de contenidors de fem etc. Ara li ha tocat el torn ala SetmanaSantadel Cabanyal malgrat ser una festa d’interès turístic nacional”.

Ribó ha qualificat d’intolerable que l’Ajuntament no genere un dispositiu especial de neteja en aquells carrers en els quals van a discórrer les processons. Són moltes les queixes que hem rebut en Compromís per la manca de neteja. Els contenidors cada vegada estan més bruts, el baldeig és insuficient, la desratització o no existeix o és ineficaç donant una imatge de insalubritat. En un moment en què pel barri del Cabanyal hi haurà una gran quantitat de visitants per les processons sembla que l’Ajuntament s’ha empenyat en mostrar la cara més fosca del barri.

D’altra banda, en aquestes dates el tema de l’aparcament es complica de forma important en el Cabanyal. Mentrestant l’aparcament públic del mercat continua estant infrautilitzat. Cal habilitar alguna mesura per a què puga rentabilitzar-se per a l’aparcament dels cotxes del barri. No té cap sentit tenir greus problemes d’aparcament i a la vagada que aquest servei públic estiga infra utilitzat pel seu cost massa elevat.