Des de Compromís lamentem profundament el vot en contra del Partit Popular valencià aquest matí a la Comissió de Medi Ambient per a instar al ministre Soria a que cancel·le els permisos d’exploració de petroli a la costa valenciana. En paraules de Pilar Soriano, regidora de Compromís “el Partit Popular acaba de demostrar que tota la seua oposició als sondejos i a les polítiques del PSOE quan governava eren una farsa. Una farsa dirigida a fer oposició destructiva al govern de l’Estat que ells no controlaven. Ara que controlen el govern central, el PP valencià ha tornat a demostrar la seua submissió total al PP de Madrid i ha decidit no exigir res.

Ara resulta, segons hem llegit en premsa, que l’Alcaldessa Barberá està fent gestions amb el Ministre Soria per, segons les seues pròpies paraules, “articular una argumentació sòlida per aturar les futures exploracions”. En paraules de Pilar Soriano “per a Compromís l’Alcaldessa no té res a articular. El que ha de fer la Sra. Barberá és exigir ja al ministre que cancel·le els permisos, així de simple. Res d’argumentacions ni excuses sense cap sentit. Des de Compromís volíem un NO rotund als permisos d’exploració i el PP li ha tornat l’esquena a la gran majoria de ciutadans d’aquesta ciutat que estan en contra dels sondejos.

Per una altra banda, la majoria popular també ha impedit aprovar una moció per defensar que es mantinguera la brigada única de poda, que ha vingut fent la seua feina de manera eficaç des de fa més de 20 anys. Des de Compromís no entenem que una contracta que ha funcionat molt bé durant tants anys ara siga desmantellada, segregant equips de treball ben establerts. Per a Pilar Soriano “Per què aquesta obstinació del regidor Ramón Isidro a desmantellar la brigada? A partir del mes que ve els treballadors de Talher, l’empresa que gestionava aquest servei fins ara, passaran a dependre de FCC i SAV, empreses que com ja és sabut plantejaran segurament EROs perquè no poden assumir la deficient finançament de l’ajuntament per aquest any. Com s’entén que aquestes empreses, que estan plantejant EROs, vagen a absorbir més treballadors? Per això des de Compromís proposàvem mantenir la brigada. Anunciem també que farem responsable al regidor en persona dels possibles acomiadaments que es produïsquen en les noves empreses, si aquests es produeixen.

Tall de veu de Pilar Soriano sobre negativa PP a exigir cancel·lació permisos

Tall de veu de Pilar Soriano sobre el desmantellament brigada única de poda