Recentment l’Ajuntament de València ha decidit eliminar l’aparcament de Valenbisi que es trobava al Museu Valencià d’Art Modern (IVAM). Aquesta estació donava servei als veïns i veïnes de la zona, a la gent que anava de visita al museu i a molts estudiants de la Universitat Catòlica, ja que a l’altra part del carrer es troba una de les seus de la universitat privada.

Des de Compromís sempre hem criticat la manera en com s’han ubicat les estacions de Valenbisi. A diferència d’altres ciutats, com París, on regeix el mateix sistema (instal·lat per l’empresa JC Decaux; foto adjuntada) i on les estacions van ser instal·lades a la calçada llevant llocs d’aparcament als cotxes, a València, l’Ajuntament ha optat per instal·lar la immensa majoria de les estacions damunt de les voreres. Açò ha provocat que en moltes ocasions hi haja dificultats d’accés per als vianants, ja que s’ha eliminat part de la vorera.

Per a Joan Ribó “és un contrasentit que per una banda l’ajuntament multe als ciclistes per anar en bicicleta per damunt de les voreres ja que la calçada segueix sent perillosa, i per l’altra haja instal·lat totes les estacions damunt de les voreres, el que inevitablement incentiva anar en bici damunt de les mateixes. Ací s’ha optat pel pitjor model: llevar espai als vianants i no fer-ho amb els cotxes, a diferència de ciutats com París, on molt majoritàriament les estacions de bicicletes urbanes es van instal·lar a la calçada llevant lloc als cotxes”.

Per això, Compromís demanarà en la pròxima comissió d’urbanisme que es reinstal·le l’estació de Valenbisi a la mateixa zona, però que en lloc de llevar espai als vianants, es lleven tres places d’aparcament de la calçada pròxima a la Universitat Catòlica. D’aquesta manera, s’aconseguirà per una banda no molestar als vianants en la zona de l’IVAM, on realment la vorera s’havia quedat menuda i per una altra banda, recuperar l’estació de valenbisi per als ciutadans i ciutadanes que l’usaven”.

Declaracions Joan Ribó sobre Valenbisi IVAM