L’informe del Servei de Contractació és favorable a incloure, amb la voluntat de precisar les obligacions del contractista,”el compliment de les disposicions vigent per a la igualtat efectiva de dones i homes”.

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, s’ha mostrat satisfeta pel fet que la Comissió d’Hisenda de l’Ajuntament de València haja aprovat la seua moció en què demanava que “en els Plecs de Condicions Tècniques i Administratives que determinen les condicions de les contractacions a efectuar per l’Ajuntament de València, amb empreses de més de 250 treballadores i treballadors, aquestes estiguen obligades a respectar la igualtat de tracte i d’oportunitats en l’àmbit laboral mitjançant la presentació d’un pla d’igualtat aprovat prèviament a la licitació”.

Castillo ha recordat que la Llei Orgànica 3/2007 planteja que el principi d’igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes informarà, amb caràcter transversal, l’actuació de tots els poders públics. I el seu article 45 apunta que per aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes s’estableix que les empreses estan obligades a respectar la igualtat de tracte i d’oportunitats i, amb aquesta finalitat, haurien d’adoptar mesures dirigides a evitar qualsevol tipus de discriminació laboral entre dones i homes.

A nivell autonòmic la llei 9/2003, de 2 d’abril en el títol III, Igualtat i Administració Pública en l’art.46 diu que en cas d’empat en la puntuació obtinguda per dos o més empreses a les quals haguera correspost la màxima puntuació tindran preferència els licitadors que, amb una solvència tècnica, presenten un pla d’igualtat prèviament aprovat per qualsevol administració pública o òrgan competent. Aquest mateix article fou aprovat per Junta de govern de l’Ajuntament de València en 2.009.

En el cas de les empreses de més de dos-cents cinquanta treballadors, les mesures d’igualtat que es refereix la llei orgànica, haurien de dirigir-se a l’elaboració i aplicació d’un pla d’igualtat que haurà de ser, així mateix, objecte de negociació.

Consol Castillo ha explicat que l’informe del Servei de Contractació és favorable a incloure, amb la voluntat de precisar les obligacions del contractista,”el compliment de les disposicions vigent per a la igualtat efectiva de dones i homes”.