Compromís presentarà una moció al Ple de gener on demanarà que tots els grups municipals es pronuncien en contra de les prospeccions que la multinacional Cairn Energy a través de les seues filials espanyoles farà a la costa en front de l’Albufera de València, el parc natural valencià més important i que es troba dins del terme municipal de València.

En paraules de Pilar Soriano, regidora de Compromís, “el PP valencià tindrà ara una oportunitat única per mantindre la seua paraula, ja que sempre s’han mostrat en contra de les prospeccions. De fet, el 28 de desembre del 2010 el PP va presentar una moció al Ple de l’Ajuntament, també recolzada pel grup socialista, on es demanava derogar l’autorització per a les prospeccions. Ara, que el govern socialista en una de les seues últimes decisions al desembre de l’any passat, va transmetre la llicència a Cairn Energy, volem que el Ple es torne a pronunciar en contra. Si el PP valencià té algun pes en la direcció estatal del seu partit, com sempre presumeixen, no els costarà molt que el nou govern presidit per Mariano Rajoy derogue els permisos”.

Per això, des de Compromís anunciem que presentarem la moció i que anem a traslladar-la a la resta de grups del consistori per tal que la presentem conjuntament. En la moció demanarem al nou govern de l’estat que derogue les llicències per a la búsqueda de petroli i gas. En paraules de Pilar Soriano, “per a Compromís és molt més important protegir el nostre medi ambient que no arriscar-se a la búsqueda de petroli o gas en la nostra costa. Nosaltres apostem per potenciar les energies renovables no contaminants i tots sabem que una instal·lació d’aquest tipus té sempre un risc associat que des de Compromís pensem que és massa elevat perquè posa en perill un dels nostres paisatges més importants”.