Compromís per València vol denunciar que l’equip de govern de la Sra. Barberà no té previst cap dispositiu especial de neteja en situacions especials. Açò és el que es desprèn de la contestació que ha fet a les preguntes escrites que la regidora de Compromís Pilar Soriano, va formular al regidor Ramón Isidro. En concret, Pilar Soriano preguntava si hi havia cap dispositiu especial previst pel temporal de vent que València va patir al mes de desembre. Era evident, pel resultat de brutícia acumulada després del temporal, que o bé no hi hagué cap dispositiu especial, o bé si l’hagué, havia resultat del tot insuficient. En la seua resposta, el regidor Ramon Isidro confirma les nostres sospites, ja que reconeix que no hi ha dispositius especials de neteja en dates especials, perquè no estan pressupostats.

En paraules de Pilar Soriano, “des de Compromís no estem d’acord amb la resposta i anem a seguir insistint. El que és evident és que després de Falles a tota la ciutat, la nit de Sant Joan a la platja de la Malva-rosa o fins i tot, després del pas d’una manifestació, hi ha dispositius especials de neteja que deixen la zona en condicions immediatament després. Per què no és així en tots els casos, com és el cas del Carme, amb la nit de Halloween? A més, sabem que els veïns del barri ja van denunciar al 2009 aquesta brutícia després de Halloween. Per què no s’ha fet res des de llavors?”

A més, açò s’afegeix al fet que la reducció en el pressupost de neteja per a l’any 2012 és del 10% respecte al de l’any 2011. I amb aquesta reducció i la de l’any passat, la reducció és del 20%. Per a  Pilar Soriano, “el govern del PP està demostrant que el tema de la neteja se li ha anat totalment de les mans. Però el més greu és que en lloc de rectificar i augmentar o almenys mantindre la partida pressupostària, han tornat a baixar els diners dedicats a neteja. L’any que ve, per tant, la situació encara serà pitjor”.