La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha manifestat els seus dubtes sobre l’ampliació del Palau de Congressos i es reafirma en les crítiques que va fer en el transcurs del Comitè de Gestió que va tenir lloc el passat dilluns. Castillo troba molt optimistes i voluntaristes les previsions que la consultora Deloitte ha contemplat en l’estudi de viabilitat en el qual es justifica tot “el fum” que ahir ens va vendre l’alcaldessa de València, Rita Barberà, durant l’acte de presentació del projecte.

Castillo ha acusat a l’alcaldessa Barberà de temerària, perquè basar-se en un estudi en què  s’assegura que “nuestra responsabilidad no puede incluir la predicción de acontecimientos futuros” i que les projeccions financeres “están sujetas a incertidumbres y contingencias económicas y competitivas importantes, muchas de las cuales estarán fuera de control de los gestores del Palacio”.

La regidora del Compromís no troba ajustades i realistes les hipòtesis de partida sobre les que descansen les projeccions financeres de l’ampliació, ja que parlar d’un tipus d’interès del 6% és “senzillament una quimera, atesos els problemes financers que assoten la nostra economia i les dificultats per trobar finançament”.

D’altra banda, parlar de 75 anys com a termini d’amortització ens sembla -segons Castillo- “un altre element que ens presenta dubte, així com també que es contemple un 60% d’augment de l’activitat congressual, com a font d’ingrés, i només un augment del 10% en despeses de personal i un 21% en despeses d’estructura”.

Consol Castillo s’ha reafirmat en els dubtes que ja va manifestar el dilluns i que li les va comentar al director de Fira València. “Durant el comitè de gestió li vaig preguntar a José Salinas d’on tenia previst atraure clients que justifiquen l’ampliació i em va respondre que de la competència. Tot seguit li vaig dir a Alberto Català que eixa resposta l’afectava. Em pregunte ara si la sala d’exposició de prop de 3.500 metres quadrats no pretén també optar a competir amb la Fira com un espai expositiu més integrat en la ciutat. I si és així per què no aprofitem el que ja hi ha construït i no caiguem en la mateixa errada que van caure els gestors de Fira València quan decidiren ampliar-la”.

Castillo ha conclòs que “duplicar espais en una època de crisi com l’actual, per molt que s’autofinancie el Palau, ens sembla un camí més perillós que no el de la col·laboració entre el Palau i la Fira”.