La Comissió de Cultura ha aprovat que el jurat del premi literari Ciutat de València estiga constituït de forma paritària. I, per extensió, tots els jurats que siguen competència d’aquesta comissió, se constituiran seguint aquest criteri.

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha informat que la Comissió de Cultura ha aprovat, a proposta del seu grup, donar-li el nom de Wangari Maathai a un jardí o parc arbrat de València, així com també que València es sume a la Campanya del Programa Mundial de les Nacions Unides per al Medi Ambient, assumint el compromís de plantar arbres.

Wangari Maathai va morir el 25 de setembre. En l’any 2004 va rebre el Premi Nobel de la Pau per les seues “contribucions al desenvolupament sostenible, a la democràcia, la pau i en particular als drets de la dona. Destacada activista política, social i ambiental, en 1977 va fundar el Green Belt Movement, moviment ecologista responsable de la plantació de més de 30 milions d’arbres a Kenia.

En aquest sentit, el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient va llançar en el 2006 la campanya “Mil Milions d’Arbres”, com a resposta al repte del calentament global. Aquesta iniciativa patrocinada per Wangari Maathai ha superat tots els objectius inicials, aconseguitn que es planten arbres en més de 170 països. Ara, hem aconseguit que València assumisca aquest compromís.

D’altra banda, la Comissió de Cultura, a proposta també del Grup Compromís, va aprovar que el jurat del premi literari ciutat de València en la seua vessant tant de narrativa com de poesia estarà constituït de forma paritària. I, per extensió, tots els jurats que siguen competència d’aquesta comissió, se constituiran seguint el criteri de paritat.