La regidora del Compromís s’ha mostrat “sorpresa perquè l’any en què València és la Capital Europea de l’Esport és l’any que l’Ajuntament de València ha pujat fins a un 330% els preus de les escoles esportives municipals”.

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha explicat que el seu grup ha votat en contra de la pujada dels preus de les escoles esportives municipals per entendre que “no hi ha cap argument de pes que la justifique”. Castillo ha assenyalat que “des de Compromís entenem que els preus dels serveis municipals s’hagen d’actualitzar any rere any i, sobretot, siguen preus realistes, que tinguen a veure amb els costos reals dels serveis que es presten, però no entenem que d’un anys a l’altre, les famílies hagen de pagar fins a un 300% més, per la mala planificació de la Regidoria d’Esports”.

La regidora del Compromís s’ha mostrat “sorpresa perquè l’any en què València és la Capital Europea de l’Esport és l’any que l’Ajuntament de València ha pujat fins a un tres voltes els preus de les escoles esportives municipals. No volem ni imaginar que pensaran les autoritats europees que han concedit aquest honor si se n’assabenten que una família ha de pagar tres vegades més perquè els seus fills puguen assistir a les escoles esportives municipals”.

Castillo ha explicat que el vot en contra del Compromís té una altra justificació, més enllà de les dificultats que poden travessar moltes famílies per costejar l’augment del preu de les escoles esportives i amb el que això implica de desincentivació a la pràctica de l’esport. Per a Castillo, “l’Ajuntament sufraga determinats events esportius de primer nivell que el mateix conseller d’Hisenda, José Manuel Vela, ha començat a qüestionar i que, fins i tot, la mateixa alcadessa Barberà ha posat en la picotat, com són el Global Champions Tour d’Hípica i l’Open 500 de Tennis”.

La regidora de Compromís ha explicat que “sols amb els prop de 400.000 euros que l’Ajuntament dedica a la Global Champions Tour es podrien abaratir moltíssimes els preus de les escoles municipals. Es tracta d’una qüestió de prioritats. Per al nostre grup, la pràctica de l’esport base i l’ajuda a les famílies és una prioritat. I més, quan la Generalitat està qüestionant la política de grans events”.

A més, Castillo ha assenyalat que pujar els preus que han de pagar les famílies per a disfrutar d’instal·lacions esportives com les de Benimaclet (adjuntem fotografies) és, si més no, “una burla en tota regla als usuaris”.