Ribó: “En primer lloc, cal fer els desguassos a la nit. Però, insistisc: cal fer-los i no dir que es fan a la nit i després emprar qualsevol hora, perjudique aquest fet, o no, a les platges del Perellonet”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha manifestat que la queixa dels veïns del Perellonet sobre el pèssim estat de neteja de la seua platja per causa del desguàs de l’Albufera és “un indicador més del mal estat de les platges del Sud de València”. Segons Ribó, “en uns casos són els problemes de brutícia provocats pels desaigües de l’Albufera, en altres, les regressions de la platja per efecte de les obres d’ampliació del port de València.

En aquest sentit, Compromís ha demanat a l’equip de govern del PP que adopte les mesures necessàries per a resoldre aquesta situació “intolerable”. En paraules de Ribó, “en primer lloc, cal fer els desguasos a la nit. Però, insistisc: cal fer-los i no dir que es fan a la nit i després emprar qualsevol hora, perjudique aquest fet, o no, a les platges del Perellonet”.

El portaveu del Compromís, però, ha anat més enllà i ha assenyalat que el problema d’aquestes platges també posa de manifest en el mal estat de les aigües del llac de l’Albufera. Ribó ha proposat fer un control de flotants dels desaigües a l’Albufera i de l’Albufera a la mar.

I, per últim, les platges es netegen o, s’haurien de netejar. No es pot permetre un estat de les mateixes com demostren les fotografies i denuncien els seus habitants i usuaris. “El bon estat de les platges no es redueix en aconseguir una senyera blava, cal cuidar-les periòdicament i netejar-les sobretot aquelles que tenen més problemes per culpa dels desaigües mencionats”, ha destacat Ribó.