Consol Castillo: “La cessió seria temporal, fins que la Conselleria de Cultura encetara el projecte d’ampliació del museu en un futur”.

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha apostat per regenerar totes eixes zones degradades, amb solars buits, que actualment trobem en molts districtes, amb la creació d’horts urbans ecològics. En paraules de Castillo, “des de Compromís ens temem que el solar que s’ha creat darrere de l’IVAM, al Carme, siga un focus de brutícia i insalubritat. Una solució molt fàcil i barata per a l’Ajuntament i la Generalitat seria cedir-lo temporalment als veïns del barri que desitgen cultivar un hort urbà. Aquesta experiència que tant d’èxit ha tingut en altres ciutats del món podria ser una bona manera de regenerar eixa zona del barri que tant degradada ha estat per la desídia de les administracions, que han deixat morir-se eixa zona durant moltíssims anys i que tantes queixes ha provocat per part dels veïns”.

A més a més, com ha explicat Consol Castillo, “podrem omplir de vida els solars que hi ha. Es tracta d’una proposta avalada per moltes altres ciutats espanyoles i d’arreu d’Europa que ajudarà a descentralitzar els pulmons de la ciutat, que regenerarà les zones afectades i que servirà per donar una ocupació de caràcter terapèutic a aquelles persones que ho necessiten, com ara la gent major dels nostres barris, les persones amb alguna discapacitat o bé aquelles persones que ara mateix estan aturades i que necessiten omplir el seu temps”. Així, el cultiu d’aquests horts urbans i ecològics el durien a terme directament els veïns del Carme, i nosaltres proposem que siga l’Ajuntament la institució que gestione la distribució de parcel·les.

La creació d’horts urbans ha funcionat amb èxit en altres poblacions del nostre País, com ara a Altea, i també és un projecte en marxa en ciutats espanyoles com Madrid o Palma. La regidora de COMPROMÍS, Consol Castillo, ha destacat com “l’ocupació del temps lliure de les persones que més ho necessiten és clau en un programa com el nostre, en el qual volem aportar coses de cada dia que augmenten qualitat de vida a les persones. Perquè nosaltres apostem per un model de ciutat on prioritzem les persones i tots i cadascun del barris”.