Soriano ha fet públiques estes denúncies després que el seu grup haja mantingut una reunió de treball amb el Comité d’Empresa de FCC, per escoltar de primera ma la preocupació dels treballadors.

La regidora del Grup Municipal Compromís, Maria Pilar Soriano, ha denunciat aquest a matí els retalls en personal i serveis de l’empresa concessionària de la neteja de la zona 2 (nord del Jardí del Túria fins a la Serradora) de València. Soriano ha fet públiques estes denúncies després que el seu grup haja mantingut una reunió de treball amb el Comité d’Empresa de FCC, per escoltar de primera ma la preocupació dels treballadors.

En aquest sentit, cal destacar els retalls en el servei de neteja dels carrers feta amb aigua. Soriano ha explicat que 33 persones d’este servei han estat desplaçades a altres llocs de treball. A més, este tipus de neteja amb aigua ha estat pràcticament eliminada per la nit, el que comporta que “València està més bruta que mai. Hi ha barris on no es pot passar per les puces, els orins, les caques de gos”.

Soriano ha atribuït este fet a que “el 31 de març de 2011 FCC va acomiadar 85 persones eventuals (interins) de l’empresa i també van acomiadar a dues agranadores. Ara mateix hi ha una reducció del 50% de la plantilla per vacances i l’empresa no els ha substituït, com venia fent tots els anys anteriors. El resultat és una brutícia molt major als carrers, ja que a més, en estiu es nota més i la pudor es més insuportable”.

La regidora del Compromís ha explicat que “el veïnat d’alguns barris estan començant a queixar-se i, fins i tot, s’han arribat a produir agressions cap a agranadors de FCC. Hi ha zones on alguns treballadors no volen anar perquè no se senten segurs i fins i tot, algunes agranadores han demanat canvi de zona. Una zona abasta més o menys 10 carrers, i abans en tenien una zona però ara un treballador pot tindre tres perfectament. El resultat és que els agranadors no agranen i només es poden dedicar a buidar les papereres, que estan a rebentar”.

Soriano ha exigit al regidor responsable d’esta, Ramón Isidro Sanchis, que es reunisca amb el comité d’empresa i atenga estes reclamacions pel bé de servei de neteja, ja que segons ens han fet arribar “noten un malestar molt profund i que no havien vist mai en els treballadors del servei, i al final arribaran a no eixir per por a les represàlies dels veïns, que no se n’adonen que els responsables no són ells, sinó l’ajuntament”.