El Pla Creaescola preveu la construcció del CP 100- Russafa, amb un perfil de 6 unitats d’Educació Infantil, 12 de Primària, menjador, vivenda per al Conserge i Gimnàs

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, preguntarà a l’alcaldessa Barberà si l’Ajuntament de València ja ha cedit, a la Conselleria d’Educació, el sòl públic municipal situat al Carrer Puerto Rico on hi està prevista la construcció del CP 100-Russafa.

En l’any 2003, la Conselleria d’Infraestructures va anunciar que destinaria 100 milions d’euros per actuacions en Russafa, entre les que incloïa el Centre Escolar públic, CP 100-Russafa, que a hores d’ara no s’ha fet. El dèficit de places escolars públiques en educació infantil al barri de Russafa és del 50%.

En l’any 2007, 158 xiquets censats a Russafa es quedaren sense plaça pública en educació infantil, situació aquesta que s’allarga a hores d’ara al barri ja que no s’han construït les infraestructures necessàries per resoldre el tema. El cost mitjà d’una plaça escolar d’educació infantil és de 350€, segons explica Consol Castillo, “un cost que en molts casos no pot ser suportat per les famílies sobretot ara en la situación econòmica en què ens trobem”.

En cas de voler optar a una plaça pública, els veïns han de desplaçar-se a altres barris de la ciutat amb el consegüent problema familiar que aquesta situació genera i els problemes de mobilitats que causa. En molts casos, davant aquesta falta d’infraestructures, moltes parelles joves acaben abandonant el barri.

En setembre del 2010, el Conseller d’Educació, en resposta a una pregunta formulada per la diputada de Compromís, Mónica Oltra, va afirmar que en la seua programació d’obres, del Pla Creaescola, preveia la construcció del CP 100- Russafa, amb un perfil de 6 unitats d’Educació Infantil, 12 unitats d’Educació Primària, menjador, vivenda per al Conserge i Gimnàs, i que el projecte d’execució de la dita escola estava aprovat i que estaven ultimant-se les gestions i la documentació pertinent per a la licitació de la mencionada actuació.

A hores d’ara, estem a finals de juliol de 2011, les coses continuen igual, una situació davant la qual, en paraules de Castillo, ens cal explicacions per part de l’Ajuntament de València.